App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Börja med ersättning till natten?

Jag har en 3 månaders pojke som jag helammar. Det har fungerat hela tiden fram tills nu, då han är så hungrig på kvällarna att båda brösten ibland inte räcker till; han vill ändå ha mer mat. Dessutom har han börja äta var och varannan timme på nätterna, vilket gör att varken han eller vi knappt får någon sömn. Därför skulle jag vilja prova ersättning inför natten. Men hur gör jag, ska jag börja med att amma lite först och sedan låta sambon ge ersättning tills bebis är nöjd? Eller ska man helt och hållet byta ut sista kvällsmålet mot ersättning och inte amma före? Vad brukar fungera bäst, jag har ingen erfarenhet av detta alls. Tacksam för svar! :)

2020-12-26
Julajta
Julajta
Bebis på 11 månader

Bara som svar på sista så funkade Hipp inte alls för vår lillkilles mage, blev ännnnnu mera gaser med den.

2020-12-27
xMariax
xMariax
Bebis på 13 månader

Glömde skriva att många föredrar Hipp som är mycket mild för små babymagar, så det kan vara värt att börja med den istället för att behöva byta till den senare. Kolla gärna gamla trådar här så ser du att många byter till den efter ett bra tag med krångel pga ersättning.

2020-12-26
solskensmamman
solskensmamman

Du kan googla tillmatningsset så ser du en smart grej för att ge barnet ersättning samtidigt som du ammar. Då stimuleras mjölkproduktionen, barnet lär sig inte att bara suga på nappflaskan för att få mat snabbt och barnet får tillräckligt med mat för att nätterna ska bli uthärdliga.

Annars kan ni ge flaska efter amningen eller efter en av dej bestämd amningstid tex att du ammar 15 min och sedan ger ersättning.

2020-12-26
solskensmamman
solskensmamman

Vet ej vad som hände med mitt förra svar?? Aja, jag skrev i alla fall att när jag ammade min son som nu är 1,5år så tyckte jag också att det var fruktansvärt jobbigt när han åt ofta och länge. Det kommer sånna perioder ibland då bebisen ”beställer” mer mjölkproduktion. Ju mer bebis suger ju mer mjölk kommer du producera. Du ska såklart ge ersättning om du vill det, men jag ville bara påminna om att allt är i sin ordning även om det är fruktansvärt jobbigt att amma så ofta och mycket men det kan leda till en ond cirkel om du kompletterar med ersättning. Men det är såklart helt upp till dig, du ska göra det som känns bäst för er. :) Lycka till!

2020-12-26
elsjo
elsjo
Bebis på 5 månader

Amma först och ge sedan ersättning, eller försök att få uppmjölkproduktionen genom att amma tätare under dagen i några dagar. Dricker du ordentligt under dagarna? Det felet jag har kommit på är att jag dricker alldeles för lite vätska och därför är hon lite kinkig under kvällarna och vill äta hela tiden. Jag har bättrat mig så hon är mer nöjd nu, man ska dricka ca en liter ytterligare när man ammar så ca 3 liter vätska varje dag. Hoppas att det löser sig.

2020-12-26
majasvartnos
majasvartnos
Bebis på 11 månader

Hej! Grattis till lillen.

2020-12-26
elsjo
elsjo
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...