App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mjölken sinar på en dag.

Okej. Nu är han bara 4 veckor. Men amningen har funkat kanonbra men bara nu sedan igår så har jag mindre än hälften av den mjölkproduktion jag normalt har. Jag brukar nämligen mata med ena bröstet och pumpa det andra. Och jag har fått ut mellan 160 - 220ml när jag pumpat ena efter att han har ammat. Pumpar inte efter varje amnings tillfälle dock. Utan ibland får han äta ifrån båda. Men har iallafall kunnat pumpa lika mycket vid varje tillfälle. Men *poff* idag fick jag inte ens ut 120ml ifrån BÅDA brösten och har då pumpat ca 3 timmar efter att han ammats klart. Kan mjölken verkligen bara sina så över en dag? Kommer produktionen komma tillbaka igen? Då han ibland fått flaska och jag pumpat istället så vet jag hur mycket han faktiskt äter. Och han äter ju ca 150ml per tillfälle. Tack och lov så har jag fryst ned lite urpumpad mjölk. Men reagerade idag på att han blev så frustrerad vid bröstet och att mina bröst var så mjuka. Så tog upp mjölk och värmde till honom. Väntade till nästa matning och pumpade för att se hur mycket jag fick ut. Någon som vet varför det blir så och om mjölken kommer tillbaka?

2020-12-25
A910811
A910811
Bebis på 9 månader

Som jag tolkar ditt inlägg så brukar du pumpa samtidigt som barnet äter och nu pumpade du enbart.
Det är otroligt stor skillnad på hur mycket man kan pumpa ut när barnet stimulerar utdrivningen (dvs samtidigt som barnet äter är det sjukt mycket lättare att pumpa ut från andra bröstet) jämfört med bara pumpen.

Om man vill få ut mjölk att spara så kan man göra som du brukar - mata på ena bröstet och pumpa på andra.
Om man vill släppa på trycket så kan man enbart pumpa, men det är svårt att få ut mängder för pumpen stimulerar inte utdrivningsreflexen som barnet gör.

2020-12-25
solskensmamman
solskensmamman

Tror även det kan vara bra att släppa lite på att räkna ml och försöka kontrollera det, så länge han ökar normalt i vikt. Försök lägg fokus på att läsa av när han vill äta, det kan ändras från dag till dag! Så kommer nog produktionen hänga med. Bebisar protesterar ju om de är hungriga, men det kan ju som Ceese skrev även bero på allt från kvällsoro till gaser ifall dom verkar missnöjda - bröstet lugnar i såna situationer också och då kan det verka som att dom är missnöjda pga för lite mat.

2020-12-25
Piglet89
Piglet89
Bebis på 11 månader

Precis som Ceece säger så betyder hårda, sprängfyllda bröst inte att det finns rätt mängd utan för mycket, vilket kan göra att din bebis inte orkar tömma hela bröstet och mättnar innan han får den sista mjölken i bröstet som är den fetaste och ger lång mättnadskänsla. Känns bröstet ”tomt”, amma på båda tills han är nöjd, det finns alltid några droppar.

2020-12-25
Piglet89
Piglet89
Bebis på 11 månader

Nej, mjölken sinar inte så. Hur mycket du släpper till pump säger ingenting om hur mycket mjölk du har. Mjuka bröst indikerar att de ställt sig in på bebis efterfrågan. Hårda och spända bröst = överproduktion. Om bebis är missnöjd kan hen vara i en ökningsfas och då är det viktigt att fortsätta ge bröstet för att dom ska kunna ställa in sig på bebis efterfrågan. Det kan också vara kvällsoro och mycket annat.

2020-12-25
CEESE
CEESE

Det kan variera jätte mycket från dag till dag, vissa dagar till om jag inte ammar på några timmar blir mina bröst sen hårda och enorma, vissa dagar kan dom vara jätte mjuka även om jag inte ammat på nästan en hel dag.
Så mycket som väger in, om du haft tight bh, hur mycket du ätit och druckit.
Tror inte du behöver oroa dig! Skulle du känna att barnet inte blir helt mätt i perioder kan du alltid tilläggsmata med liiite ersättning blandat med eventuellt infryst mjölk.

2020-12-25
FamS9
FamS9
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...