App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inreda hemma

Hur tänker ni kring inredning hemma? När man har barn som kommer börja krypa o gå...snart Så barnvänligt som möjligt... tänker på hela lägenheten inte bara barnrum. Säkerhet , smarta tips mm...ska man ha kvar sin säng eller skaffa madrass till golvet?

2020-12-21
Mamma 2020
Mamma 2020
Barn på 1 år och 6 månader

Försäkringsbolagen brukar ha många bra tips på sådant man bör tänka på gällande säkerhet, för varje rum. Hör med ert försäkringsbolag för barnförsäkringen vad de har för tips. Kan vara mycket som man inte kommer att tänka på själv.
Better safe than sorry, resonerar jag. Säkerhetsförankra möbler i väggen, petskydd i kontakter, inga tunga föremål högt upp som kan falla ner över barnet.
Lite måste ju ändå få finnas framme, så att barnet också lär sig "aj aj, inte röra!", men det viktiga är ju att det är sådant som inte är rent farligt för barnet.

2020-12-22
LiliaGreta
LiliaGreta
Bebis på 5 månader

Ja man får väl se hur det blir.

2020-12-22
Mamma 2020
Mamma 2020
Barn på 1 år och 6 månader

Barn är så olika.
Ett av våra barn har inte rört något alls, julgran - inga problem, vaser i bordshöjd - inga problem osv.
Ett barn har klättrat vilt på allt och tagit allt farligt, så vi fick punktbevaka barnet hela tiden under många, många år.

Så vi har såklart barnsäkrat med grind på trappan och petskydd i eluttag, samt tagit bort saker vi är rädda om, men inte överdrivet för med ett barn behövdes det inget extra och med ett barn så hjälpte inget då stolar kan puttas fram och lådor kan klättras upp på handtagen osv.

Se hur ditt barn är och var på din vakt!

Är ditt barn en klättrare så rekommenderar jag att du köper en rejäl sele som man kan sätta fast och ta med sig tex kundvagnen och matstolen (nej de bälten som finns räcker inte till alla barn) osv.

2020-12-21
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...