App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

BF juli 2021

Hej, Är det fler här inne som har BF juli 2021? Jag har BF 26 juli. Skulle vara kul att följas åt. Vad har ni för symptom? Gjort ultraljud redan? Har ni berättat till närstående? Jag var och gjorde ultraljud idag, går in i v 10 imorgon. Såg lillens hjärta ticka 🥰. Mina föräldrar har jag berättat till, för helt ärligt så var det jobbigt att hålla det hemligt då jag mått så illa, men mina syskon vet inte än. Kanske berättar på julafton till dom, har inte bestämt mig än, eller om jag väntar till efter kub så man kan visa ultraljudsbilderna 😍

2020-12-21
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

IsabelleHalmstad
Jag förstår, jag känner ibland likadant eftersom jag inte känner några sparkar ännu, men sen kommer illamåendet lite då o då och då samt så har magen växt rejält (andra barnet).
Vad kul med RUL, för min del är det inte förens om 2 veckor och det är det enda jag räknar ner till haha!

2021-02-16
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Hallå! Har fortfarande svårt att förstå att jag ens är gravid då jag inte märker av någonting förutom att jag är hård i magen, det är min första med så vet inte hur det ska kännas heller. Hade förväntat mig att jag skulle må väldigt dåligt både kroppsligt & själsligt, så jag är glad att jag mår bra 😊 rul på torsdag så det ska bli roligt att se pyret igen & vi har även bestämt att vi inte ska kolla könet så det blir extra spännande till födseln!

2021-02-16
IsabelleHalmstad
IsabelleHalmstad
Gravid i vecka 22

Hej allihopa med BF juli.. hoppas att ni fortfarande vill hålla denna tråd vid liv för det är kul att följas åt 😀 Hur går det för er? Har ni börjat känna sparkar? Själv mår jag fortfarande illa, sjukt jobbigt!! Och har inte känt riktiga sparkar ännu så det är lite tråkigt, och så räknar jag ner dagarna till RUL haha 😆

2021-02-13
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-01-25
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Jag har mått ganska bra senaste dagarna, illamåendet har varit bättre men känner också igen mig i att tröttheten är jobbig. Jag har varit ganska pigg någon vecka men känner att tröttheten kommit tillbaka senaste dagarna så fått lägga mig och vila på dagen.
Idag har också illamåendet varit tufft på em/kväll. Men sitter och tänker att det egentligen inte gör något, vi klarar detta och det för ju med sig något fint och gott 🙏🏻

2021-01-23
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

Hej, jag är gravid med första barnet vecka 15 + 1 beräknad BF 13/7. Är så spänd på hela denna resan och det nya kapitalet i ens liv. 😃
Vi har valt att berätta för familj och vänner, tänker vänta med att berätta på jobb tills vi gör nästa ultraljud. Då jag precis har fått min fasta anställning...
Mitt mående har varit ganska bra, lite illamående men de försvann vid vecka 12. Nu är det bara tröttheten som sitter kvar 😴

2021-01-21
Lina9606
Lina9606
Gravid i vecka 22

Jag har första ul imorgon så ser väldigt mycket fram emot det! Illamåendet har nästan släppt helt men har sådan huvudvärk som inte riktigt ger sig.
Jag tycker mig mest det är tråkigt att min man inte fpr följa med pp ultraljidet. Men vi ska ha videosamtal på så han får vara med på något sätt i alla fall!

2021-01-20
Saagaa
Saagaa
Gravid i vecka 20

Jag kämpar fortfarande med illamående, är sjukskriven pga det. Otroligt jobbigt.

Magen syns och brösten har växt enormt. Går runt med leggings/mjuka byxor. Jag som älskar mode har verkligen släppt allt som har med det o göra nu när kroppen har förändras. Längtar tills jag får en riktig gravidmage istället.

2021-01-19
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Jag har kunnat släppa den värsta oron efter KUB, men visst är jag fortfarande orolig.

Här är en som fortsätter kämpa med illamående och kräkningar 🙋🏻‍♀️ Hoppas det ska lägga sig snart... I övrigt när det gäller mitt mående så har jag fått smärta i ljumskarna. Pratade med min BM igår och hon sa att det troligtvis är växtvärk. Så visst händer det grejer här.

Magen syns inte så mycket ännu, mest jag som ser det och känner att byxor är tighta. Går för det mesta i leggings av den anledningen men snart kanske jag måste köpa några gravidleggings eller byxor 🤷🏻‍♀️

2021-01-16
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

jag är beräknaf 22 juni 2021 pratar gärna o följa varandra.

2021-01-16
tabbi82
tabbi82
Gravid i vecka 25

Jag var väldigt orolig i början som jag skrev innan här. Men efter att ha sett lillen efter ultraljud nu på KUB och att allt såg bra ut så känner jag mig inte lika orolig längre.

Jag har bestämt mig att inte ta vaccinet även fast jag hinner. Jag tog inte det första graviditeten och tänker inte ta det denna gång. Får vara extra försiktig, som man redan är :)

Skulle vara kul om ni andra med BF juli också skriver hur det går för er och hur ni mår :)

2021-01-15
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Lite sen på bollen nu, men min BM sa också att det förmodligen skulle vara för sent för mig att ta vaccinet. Hon sa till mig att vara lite försiktig istället, vilket man ändå är just nu...

Jag har äntligen slutat må lika illa och är inte lika trött. Så sjukt skönt! Har ingen mage när jag vaknar, men kvällstid är den rejält stor. Känner av spänningar i magen/ljumskarna om jag tränar, men det brukar gå över. Vi gjorde NIPT förra veckan och har fått veta att allt ser bra ut och vi fick även veta kön ☺️ Konstigt nog så släpper inte min oro, kan liksom inte slappna av och tänker ändå att något kan gå fel... Vi har ett ultraljud imorgon bitti och hoppas att allt ser bra ut även då.

Hur mår ni andra? Är ni också oroliga?

2021-01-14
ElisabethTH
ElisabethTH
Gravid i vecka 20

Mitt illamående har också blivit lite bättre nu men mår fortfarande illa på kvällarna.
Annars mår jag bra, fortfarande trött dock, men inte lika trött som innan.
Magen är svullen och en liten bulle syns nu.

Har ni berättat för nära o kära än?

2021-01-10
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Jag mår inte riktigt lika illa som innan, men känner fortfarande av det och kräks fortfarande även om det är mindre. Skönt att du hittat något som funkar. 😊 Jag försöker dricka mycket vatten och märker att det hjälper att äta lite och ofta. Hur mår du i övrigt? Är du trött eller har andra gravidkrämpor?

Någon annan som också vill dela med sig om ni kämpar med något?

2021-01-08
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

Vad spännande, 😀

Hur går det med illamåendet för dig?
Jag mår fortfarande illa 🤢 Mannen köpte tuggummi utan smak vilket hjälper otroligt mycket faktiskt 😍

2021-01-08
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Lisalarssonfamily
Ja verkligen SÅÅÅ skönt! Var så otroligt häftig upplevelse(är vårt första barn).
Det tror jag för det kommer och går för mig med 😊

Jaha, vad konstigt. Kanske är så att det är olika beroende på var man bor då.

2021-01-08
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

CAmini
Åh vad kul att allt såg bra ut på KUB 😀
Ja det måste ju vara växtvärk,, idag har jag inte känt av det så mycket.

Jaha okej, enligt min bm så hinner jag ta vaccinet i v16 🤔 Kanske olika i olika kommuner?

2021-01-07
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Lisalarssonfamily, tror inte du behöver oroa dig för molvärken. Jag har också haft endel senaste veckorna. Vi gjorde KUB idag och allt såg bra ut och en livlig liten bebis. Tänker att det är växtvärk nu när den ska ta mer plats i magen?

Vad gäller säsongsinfluensa så sa min BM att jag inte hinner ta den då man ska vara minst i vecka 16. Jag uppfattade det som att det typ är för skört innan dess och hon mena på att jag inte hinner ta den då vaccinet troligtvis är slut när jag väl är där. Fick till mig att vara extra försiktig nu i dessa tider.

2021-01-07
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

Jag har haft jätte mycket molande värk sen igår kväll, har det fortfarande nu också. Måste ju vara växtvärk? Vill fortsätta tänka positivt iaf.

Hur tänker ni kring vaccinera er inför säsongsinfluensa?

2021-01-06
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Lisalarssonfamily
Ja det låter verkligen som din bm är toppen, så skönt!!

Åh det känns ju verkligen lugnande att höra att det kan vara så med molvärken. Jag känner också att det kan typ göra lite ont efter jag kissat så kanske lika bra att kolla det. Ska ta upp det med min bm.

Ja det är lurigt med blödningar alltså, så sjukt jobbigt att kroppen gör så och oroar oss. Hoppas verkligen det ska fortsätta bra nu för dig och att allt ser fint ut vid KUB.

2021-01-05
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

CAmini
Ja, min bm är verkligen toppen. Hon bokade in mig direkt på ultraljud när jag pratade med henne.

Håller tummarna att allt går bra för dig på KUB på torsdag ✊🏻

Jo jag har också känt molvärk lite då och då samt värk i mitten av magen runt naveln, frågade min bm om det och hon sa att det är normalt, att det är ligamenet som drar för livmodern växer.
Jag kissar också oftare nu, speciellt på natten, då känner jag hur blåsan gör ont fastän jag kissade två tim innan, men kolla upp det för säkerhetsskull så det inte är urinvägsinfektion.

När Jag frågade läkaren idag om blödningen så sa han att det kan vara sköra slemhinnor och att det är normalt med lite blödningar dom första tre månaderna. Han såg inget blod i livmodern iaf vilket är positivt. Så det är svårt o veta exakt varför 🤷🏼‍♀️

2021-01-05
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Lisalarssonfamily,
Vad skönt att allt är bra och att du kan ta en lättad suck 🙏🏻 Så himla skönt att de verkar ta dig på allvar och ta emot dig utifrån din oro! Jag har varit på två VUL ett i vecka 6 eller 7 tror jag det var och sen ett i vecka 10. Båda gångerna såg ju allt bra ut så hoppas det även gör det nu på torsdag på KUB men kan inte hjälpa att jag är nervös. Har du molvärk? Jag hade det igår och sen känns det nu lite som en stickande känsla i mitten av magen, ganska långt ner. Är lite fundersam på om det kan vara urinblåsan? Springer på toaletten hela tiden, vilket såklart inte behöver betyda något... Kanske lika bra att lämna urinprov på fredag när jag ska till BM på inskrivning.

Förresten, kunde de se något om varför du hade en blödning eller vad sa de till dig?

2021-01-05
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

Var och gjorde ultraljud nu pga blödningen Jag fick i lördags. Var så himla nervös men allting såg bra ut 🙏🏼 och Gud vad bebben har blivit stor jämfört med när jag gjorde VUL i v9. Är så lättnad nu.
Nu längtar jag till KUB som är nästa vecka så man får se bebben igen 😀

2021-01-05
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Lisalarssonfamily,
Ja de sa att det kan förekomma under de tre första månaderna, så är kanske inte omöjligt att det kan vara det. De såg på VUL var blödningen varit och att den slutat så det var skönt. Dessutom såg de ju att bebis levde och utvecklas som den ska. Så jag hoppas denna bruna flytning inte är någon fara, verkar inte som att det kommit något mer utan var bara vid ett toalettbesök. Jag börjat också närma mig tid för då jag skulle ha mens nu, så kanske är något sånt igen fast i mindre form. Håller alla tummar och tår att allt är okej för oss och att vi snart ska kunna njuta 🙏🏻

2021-01-04
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

Svar till CAmini,
Nu när jag kikade i min kalender så skulle jag ha mens i lördags. Men jag är i v 11, kan kroppen fortfarande ”tro” att man ska få mens Såhär sent? Sa gyn något om det till dig?
Har också hört om detta men då brukar det vara tidigt i graviditeten.

Känner exakt likadant, har inte ”njutit” att jag är gravid ännu pga oron. Hoppas innerligt att det går bra för oss båda 🙏🏼

2021-01-04
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Ja fy, jag hade en kraftigare blödning i vecka 10 och bröt ihop fullständigt trodde det var kört. Ringde gyn och fick en tid för VUL och allt såg bra ut. De sa då att det kan vara en blödning vid tiden för mens, att kroppen inte riktigt förstått än att den är gravid. Jag vet att jag inte kommer få någon ny tid nu eftersom jag har KUB på torsdag. Men blev livrädd när jag såg det och är nu ännu mer nervös än innan inför KUB. Vill så innerligt att det ska gå vägen denna gången, vi försökt länge och längtar sååååå efter en liten. Hoppas verkligen allt är okej för dig och även för mig så vi kan släppa den värsta oron. Jag tror jag alltid kommer vara orolig, även om man kan slappna av lite grann när man tagit sig igenom de värsta veckorna.

2021-01-04
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

Hej! Är gravid med första barnet i vecka 12 (11+0) med BF 25 juli :) Vi har än så länge bara berättat för våra familjer och några få vänner. Hade ett ultraljud förra veckan och fick se den lilla krabaten där inne, så häftigt! Har NIPT på torsdag och hoppas på att allt ser bra ut, spännande att få veta kön också. Har mått illa av och till varje dag sedan mitten på v6, men det börjar äntligen avta. Annars känner jag mig mest svullen och trött...

2021-01-04
ElisabethTH
ElisabethTH
Gravid i vecka 20

Stort grattis till er allihopa :)
Fick en liten blodig flytning i lördags och ringde direkt till min bm idag, hon bokade in mig på ultraljud imorn. Fick en sån blödning i vecka 6 också men då såg allting bra ut på vul. Men att jag fick det en gång till gjorde mig sååå orolig och jag är så nervös inför imorn 😔😔🙏🏼 Har haft två missfall sen innan så vet känslan när läkaren säger att hjärtat inte slår och det är det enda jag tänker på just nu, orkar inte gå igenom det igen bara.

2021-01-04
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Glömde skriva att vi inte berättat för nästan någon, endast ett fåtal och det är pga att vi haft missfall. Går allt bra på KUB är planen att berätta efter det, för familj, vänner och på jobb.

2021-01-04
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

Hej! Är gravid i vecka 13(12+2).
Har massor med symtom, ömma bröstvårtor, illamående med kräkningar flera ggr om dagen, svullen mage och trötthet som börjar bli lite bättre. Något som dock oroar mig lite stundtals är molvärk, vet att det är vanligt men har idag haft en brun flytning så blev lite orolig(haft MA i somras). Är första barnet för oss så hoppas verkligen det ska gå vägen denna gången och inte är någon fara. Ska på KUB på torsdag så hoppas innerligt att allt är som det ska och att bebis utvecklas normalt.

2021-01-04
CAmini
CAmini
Gravid i vecka 22

Hej! Vad roligt att så många är här & skriver. Jag har BF 12/7 som det ser ut just nu, ska göra kub på torsdag 😊 berättade för alla i familjen på julafton med personliga julklappar där jag skrev att vi skulle ha barn. Var allra roligast att berätta för mormor på uppesittarkvällen med ett pussel där det stod hon skulle bli gammelmormor 😍 hittills mår jag ganska bra har varit sjukt mer trött än vanligt & lite illamående på kvällarna bara. Annars väldigt snäll graviditet än så länge & det är försa barnet. Så väldig skräckblandad förtjusning!

2021-01-04
IsabelleHalmstad
IsabelleHalmstad
Gravid i vecka 22

Hej! Är 25 år och gravid med första barnet, är i vecka 14 (13+4) beräknad 07-07-21, alla nära och kära vet om att vi väntar barn och lyckan är total! På måndag är de dags på NIPT och då får vi även veta kön! Har inga direkta symtom förutom trött/äcklad utav vissa maträtter/illamående på kvällen. Men börjar bli lättare nu😍 längtar så!

2021-01-04
Flisan95
Flisan95
Gravid i vecka 23

Grattis till din graviditet! :)
Jag har beräknat BF 31 juli med vårt första barn. Har inte gjort något ultraljud ännu, men har KUB den 21/1 så förhoppningsvis går det bra. Planen är att berätta för våra föräldrar/syskon efter det.

Jag har egentligen inte haft några direkta symtom. Det enda är väl egentligen att jag har fått oerhört mycket avsmak för mat som jag gillat innan. Dock inget illamående vilket är skönt!

2021-01-04
Nvthvlie
Nvthvlie
Försöker

Jag är beräknad den 28 juli 😀 jag har gjort ett tidigt ultraljud i v.7 pga upprepade missfall
Har en son på 1 år 😀
Vi berättade för närmaste familjen över jul och nyår men ska vänta tills slutet av januari för berätta för alla andra.

2021-01-04
Ellabella91
Ellabella91
Gravid i vecka 20

Min första graviditet testade jag åksjukeband, ingefära o alla "vanliga" tips. Till min andra graviditet hittade jag tips om B6 och det var som ett mirakel. Nu tredje graviditeten och så fort illamåendet kom krypande testade jag B6 igen och såå skönt. Glömmer jag ta så kommer illamåendet tillbakasmygande. Gick nyss in i v 14 så nu tror jag det ger sig oavsett :)

2020-12-31
Goldenrobot
Goldenrobot
Gravid i vecka 23

Har inte testat b6 faktiskt, kanske borde det. För mig är illamåendet värst på kvällarna, Gud vad jag längtar att denna illamående avtar 🤢

2020-12-30
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Hej,
Ni som mår illa; har ni testa ta extra B-vitamin? B6. För mig har det funkat väldigt bra :)

2020-12-30
Goldenrobot
Goldenrobot
Gravid i vecka 23

Jag har inte riktigt bestämt mig än. Frågade min barnmorska vad hon tyckte hon sa jag rekommenderar att du vaccinera dig. Ska prata med vårdcentralen också och sen bestämma mig :)

2020-12-29
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Min barnmorska har inte sagt något om det. Jag vaccinerade mig i slutet av förra graviditeten iom att en del av skyddet gick över till bebisen och hon är född i december. Dock har jag inte tänkt vaccinera mig denna gången eftersom bf är på sommaren (mindre risk för barnet). Men sen har jag aldrig haft vinterkräksjukan och ingen annan influensa heller sedan innan jag fyllde 10, så det spelar väl också in :)
Hur tänker du?

2020-12-29
AmmW
AmmW

Har ni alla varit på inskrivningen hos barnmorskan? Jag var det idag, och då tog hon upp om säsongsinfluensa och om att vaccinera sig i v16. Hur tänker ni kring det? Ska ni vaccinera er?

2020-12-28
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Kan tillägga att jag är i v 14 (13+3), mådde lite illa i början men nu är allt i sin ordning igen.

2020-12-28
AmmW
AmmW

Hej allihop!
Vi har bf 1/7. Vår dotter fyllde 1 i början på december och vi berättade (med bild från kub) på julafton :)
Hoppas allt går bra för oss alla!

2020-12-28
AmmW
AmmW

Hej och vad kul att hitta fler som har BF juli. Grattis till oss 🥳
Jag är beräknad 18 juli men ska göra KUB den 10 januari så får se om det ändras då.

Har inte haft några direkta symptom men det med tandborstningen känner jag igen, konstigt.
Vi har berättat för familjen, gjorde det väldigt tidigt. Sen vet några vänner också så håller tummarna för att det går bra 🙏

2020-12-27
IzaH93
IzaH93
Gravid i vecka 21

Mitt illamående är värst på kvällarna, vilket jag tycker är konstigt då man för det mesta har läst och hört att det brukar vara värst på morgonen. Jag mår illa under hela dagen men det värsta kommer alltid runt middagstid och det tar så långt tid för mig att somna på kvällen för att jag mår så sjukt illa.
Hur är det för er? Är den värst på morgonen/kvällen eller under dagen?

2020-12-22
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Bra att det såg bra ut.
Okej, jag testar en massa olika för att se om något kan fungera bättre.

Åh vilken kul grej att ha tryckt upp bodys :)
Jag har en dotter på 1 år och 9 mån.

2020-12-22
Johf
Johf
Gravid i vecka 22

Grattis till er alla!
Jag är bf 17 juli, med mitt första barn. Vi ska berätta för våra familjer på julafton, vi har tryckt upp bodys med nyheten på.
Har KUB test inbokat 7 januari, och bokat privat ultraljud 13 januari för att sambon ska kunna vara med.
Har precis som ni haft jobbigt med illamående mest hela dagarna. Vecka 11 nu och det har inte avtagit ännu. Har också svårt att borsta tänderna utan att vara påväg att spy.
Har ni barn sedan innan? :)

2020-12-22
JosefineLV
JosefineLV

Tack, än sålänge ser allt bra ut 🙏🏼

Jag tvingar ändå i mig vatten på morgonen när jag vaknar, men under dagen dricker jag loka, eller så pressar jag citron i vatten, då går det ner lite bättre.

Vad spännande och kul :)

2020-12-22
Lisalarssonfamily
Lisalarssonfamily
Gravid i vecka 20

Lisalarssonfamily: Okej, tråkigt att höra. Men det såg bra ut så långt? Hoppas att det går bra denna gången.
Jag fick också ett missfall innan, vi började försöka igen direkt men det tog lite tid innan det gick igen.
Vad dricker du ist för vatten då, tips?
Jag kan också reagera på när jag borstar tänderna.
Våran tanke är att vi ska berätta vid julklappsutdelningen för min familj på julafton och för hans på juldagen när vi träffar dom ute. :)

2020-12-22
Johf
Johf
Gravid i vecka 22
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...