App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur gör ni med blöjor ?

Vi har en dotter på 10 år som är sängvätare på natten. Nu åkte vi upp till fjällen för att fira jul. Och hon använder fortfarande blöja. Så både vi och även dottern tyckte det var okej med blöja på resan upp igår. För det har hänt tidigare att hon blir nödig när vi åker långa bilresor och knappt kan hålla sig. När vi stannade och gjorde lunch paus så skulle vi gå på toa. sa hon att hon kissat på sig så gick ut i bilen och hämta en ny blöja. När vi stog i kön till toan så frågade en annan tjej i hennes ålder som stog bakom oss om det var hennes blöja. Som skulle bytas tydligen såg hon blöjan som gick upp över byxorna där bak. Vår dotter tyckte det var jätte pinsamt. Hur gör ni andra för att blöjan inte ska synas ? Det är ju svårt att dölja en blöja som behöver bytas ?

2020-12-20
Julia_12
Julia_12

Tena finns i både tejp och byxmodell. vi har modellen slip plus i storlek xs funkar bra för oss. den är inte så barnslig som comfort modell är med sina motiv. tena är mest vit och lite blå. prata med er läkare så kanske han/hon kan skriva ut till er så kan ni ju testa.

Jag kan verkligen relatera till att problem byxblöjor gör om man skall byta när man har kläder på. att behöva ta av sig till strumplästen på en offentlig toalett är inte så roligt.

2021-01-26
Anna larsson
Anna larsson

Nej vi har inte testat tena xs är de bra ? De är väll typ byxa ? Tjejen föredrar tejp för hon tycker det är jobbigt att byta om det händer något och ska ta på en torr. Om det är typ byxa och vi är ute. Vi har använt Dry nights men gick tillbaka till comfort som hon tog på sig nu till natten.

2021-01-25
Julia_12
Julia_12

Vi åkte och kommer troligen inte åka till fjällen i år med tanke på corona. men dom tidigare åren nu så har vi kört blöja på när vi går ut och regelbundet gått på toaletten ändå.

Jag har bara sett pampers storlek 6 så antar att 8 är lite större än comfort 7. har ni provat tena XS?
Har du Julia_12 facebook?

2021-01-25
Anna larsson
Anna larsson

Ja samma här vi brukar gå in på värmestugor osv rätt ofta annars tidigare år. Men iår med Coronan så kändes det bättre tyckte vi alla i familjen att blöjan var bättre. Vår tjej är ju 10 år vet inte hur gammla din dotter är ? Hon klarar sig mycket bra utan blöjan annars i skolan osv men just natten och resor när toa kan vara svår så blir hon ofta nödig och då kan olyckan bara komma rätt på. Har i dagarna pratat med en vänn och hon hade sätt att Pampers baby dry har tydligen storlek nr 8 på tejp blöjor. Googlade på det och såg det. Undra om de är störe än Libero comfort 7 som vi har idag, ? Vet ni något om det ? Eller någon annan som har erfarenhet av de ?

2021-01-24
Julia_12
Julia_12

Härligt å höra att ni hade en bra vecka och att det funkade för henne att ha blöja på sig i skidbacken.

Dom första dagarna hade vi bara blöja på natten men eftersom det inte fans tvättmaskin i vår stuga så blev det blöja på även när vi var ute då overaller inte torkar så fort samt att vara blöt av kids när det är kalt ute är inget bra.
Det funkar bra för oss och vi går ofta in i ex värmestugan och provar kissa ofta även om barnen har blöja på sig.

2021-01-24
Anna larsson
Anna larsson

Jodå det gick bra ni använder inte blöja då på er dotter på dagen om du sa det blev mycket tvätt ?
Vår tjej hade faktiskt blöja när hon åkte för säkerhets skull under alla kläder. Var bara 1 gång vi kom hem efter åkningen och såg att blöjan var använd efter dagen.

2021-01-23
Julia_12
Julia_12

Roligt att höra att hemresan gick bättre. hur funkade det när ni var ute och åkte skidor? vi åkte skidor första gånga för 3 årsedan då va mina barn 4-6 år och hade svårt att hålla tätt jag såg denna skidresan som bara ett enda stort problem med kissiga kläder och tvätt överallt. Men va väldigt nöjd efteråt barnen älskar att vara i fjällen och vi har åkt varje år sedan dess.

2021-01-18
Anna larsson
Anna larsson

Jo tack det gick bra på vägen hem. Vi stannade då och då för toa stopp gick jättebra. Vi bytte bara 1 gång då den var ordentligt blött. Och hon själv sa till innan om en torr så vi tog med oss en ny i hennes jacka. Dessutom var vi mer förberedda nu.

2021-01-09
Julia_12
Julia_12

Hej, Hoppas ni hade en bra vecka i fjällen. hur gick det för er på vägen hem?

2021-01-05
Anna larsson
Anna larsson

God jul. Kul att ni har det bra i fjällen. En tanke som slog mig va om ni kanske åker hem mitt på dagen så kanske hon inte behöver blöja på sig alls då om hon bara har problem när hon sover.

2020-12-24
Anna larsson
Anna larsson

Jo tack vi har det bra här uppe. Och åker skidor. Dottern är nöjd med åkningen. Vi borde ju som du skrev lagt blöjan till blöjbytet i en väska eller påse men jag / vi tänkte inte så långt. Hon brukar få med sig blöjan i jackan osv annars men vi tänkte inte så långt den här gången. Hon använder fortfarande comfort 7 så den kan ibland gå upp över byxorna i vissa gånger.

2020-12-23
Julia_12
Julia_12

Hej hår går det för er uppe i fjällen? Hoppas det funkar bra för er och er dotter att åka skidor.
Har ni funderat hur ni skall kunna göra hemresan lättare/bättre för henne?

2020-12-23
Anna larsson
Anna larsson

Hej. Först om ni inte varit hos läkare så bör ni gå till en.

Jag vet hur svårt detta kan vara. lite bylsiga kläder så syns inte blöjan men ja om tröjan åker upp kan den så klart synas i gapet mellan byxor och tröja.
Det jag undrar är varför ni stod med blöjan i handen i toa kön. jag hade lagt den i handväskan eller något så inte den syntes. och om hon har byxblöjor så kanske hon själv kunde gå in på toan å byta kanske kan ha en liten handväska nästa gång. tänker det kanske kan stärka henne lite att inte behöva stå i toa kön med sin mamma.

2020-12-21
Anna larsson
Anna larsson

Varför skulle det vara ett trollinlägg bara för deras situation och ordval skiljer sig från din situation? Väldigt konstig kommentar från dig🤔

2020-12-21
Niam92
Niam92
Bebis på 16 månader

1. Vår dotters blöjor syns ej en hur mycket du tittar.
Hon har boxer trosor över och mjukisbyxor. ( Tena pants super xs)
( på stora barn och vuxna heter det ej blöja utan hjälpmedel då blöja är kränkande ord i dessa sammanhang och kan få brukaren att må dåligt.)
2:
Vårt barn är 12 år och har flera olika handikapp och har rullstol 70% av sin tid men kan stå med hjälp och gå kortare bitar med rullator.
3.
så tror tyvärr det går ett troll över detta inlägg.


2020-12-21
hanna199001
hanna199001

Tack för tipset ! Vi har haft kontakt med vården men vi / dottern tycker det är okej med blöjan. Är ju inte så kul dock när blöjan syns tycker hon. Det är det ända som är jobbigt tycker hon. Framför allt som igår när andra i hennes ålder får syn på blöjan tyvärr

2020-12-20
Julia_12
Julia_12

Har ni haft kontakt med vården angående hennes problem med sängvätning?
Jag hade själv dessa problem upp till 10-årsåldern. Blev utredd inom vården, och inga fysiska problem kunde upptäckas. Läkaren förklarade att det ibland tar tid för hjärnan att lära sig identifiera kroppens signaler, särskilt vid sömn.
De skrev ut en speciell "matta" till mig, som skulle läggas under lakanet på natten. Så fort mattan fick vätska på sig, så pep den så man vaknar. Det skulle hjälpa hjärnan att tidigare koppla ihop de signalerna.

Jag kanske hade tur, men mina problem försvann direkt efter det.

Ville ge det som ett tips bara, ifall ni inte redan provat.
Nu var ju detta ca 30 år sedan. Kanske finns ännu bättre hjälpmedel idag.
Hoppas ni får hjälp åt er tjej! 💕

2020-12-20
LiliaGreta
LiliaGreta
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...