App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bebis på 3 månaders

Känner mig skit för att jag kan inte amma min lilla flicka på 3 månader. I början gick det hur bra som helst och nu vill inget funka . Jag har lie mjölk men jag vill ha mer 🥺 vad kan jag göra ??

2020-12-17
Dianda95
Dianda95
Gravid i vecka 23

Jag har inga problem med min amning nu men i början och om man vill öka mjölkproduktionen så hjälpte detta för mig dricka vatten (4-5L/dag)
Jag pumpade emellan vissa mat tider.
Jag äter upp till 5-7 gånger om dagen var utav det är 4 mat och resten frukt och snacks.
Jag har tagit bort mycket stress.
Detta gör jag än idag men pumpar inte lika ofta (maximalt 2gånger i månaden)
längre för min dotter äter mycket när hon väl äter och hon är snart 4 månader.

2020-12-17
Thambeck
Thambeck
Bebis på 12 månader

Hej! Jag vet precis vad du känner. Min dotter är 7 mån gammal nu och har lärt sig att suga ordentligt vid 4,5 mån ålder. Det var väldigt kämpigt måste jag säga och ibland var jag så trött.. Ibland tänkte jag att nej, nu räcker det men sen påminnde jag mig själv om hur viktigt det var för oss båda. Ofta tänkte jag precis som du, att det finns i gen mer mjölk. Men det stämmer inte alls! Det finns några grejer du måste tänka på: dricka vatten så ofta som möjligt. Ät bra. Lägg dig tillsammans med din bebis och försök vila så mycket som möjligt. Skit i det hur hemmet ser ut och det viktigaste är: stressa inte. Kom ihåg att i mån 3,6 och 9, om jag kommer ihåg rätt, ökar bebisens behöv av mjölken och det tar ca 1 vecka för att ställa om och börja producera mer. Mjölken finns, oroa dig inte!!! Lycka till :)

2020-12-17
Isabella7
Isabella7
Bebis på 16 månader

Varför tror du att du har lite mjölk? Runt 3 månader har bebis en ökningsfas när den beställer mer mjölk och då kan amningarna ofta vara rätt bökiga. Men det enda som säger om bebis får för lite mjölk i magen är om bebis inte går upp i vikt som hen ska. Och även om vikten skulle strula betyder inte det att du har för lite mjölk, det kan ha med taget eller annat att göra. Det enda som kan göra att du har för lite mjölk är om du gett bebis ersättning också, eftersom mjölkbeställningen då blivit felaktig, alternativt att du har börjat med hormonella preventivmedel som kan minska produktionen. Om bebis går upp i vikt som hen ska skulle jag bara säga amma på och försöka slappna av.

2020-12-17
CEESE
CEESE

Du ska verkligen inte klandra dig själv. Jag har varit i din sits och det gick att vända och jag ammar fortfarande (5,5 månader).

För mig hjälpte att försöka släppa stressen kring det varvat med att dricka mycket vatten och pumpa med elektrisk pump ofta. Det vände på ca 4 dagar. Fick även tipset om att inte stirra mig blind på de "få" ml som hamnade i flaskan utan istället ha mitt barn i famnen när jag pumpade och klappa och bara ge kärlek, det stimulerar och hjälper!

Heja, heja du är bra oavsett om du ammar eller inte glöm inte det 😊

2020-12-17
Fru S
Fru S
Bebis på 14 månader

Sen så ska du inte känna någon skuld ifall det inte skulle fungera såklart! Går det så går det annars så kommer ersättning vara jättebra också. Jag vet hur jobbigt /ledsamt det kan kännas fick det inte att funka med mitt första barn men provade aldrig pump då Men skulle rekommendera att testa elektrisk pump. Jag va på neo och hade då deras superbra pump som man även får hyra på bb hemvård tror jag men kostade /dygn så då köpte jag en som fått bra omdöme och den funkade riktigt bra.

2020-12-17
Jen20
Jen20
Barn på 1 år och 7 månader

Elektrisk bröstpump tycker jag funkade väldigt bra. Jag hade en medela maxi swing.

2020-12-17
Jen20
Jen20
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...