App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Studera samtidigt när man har barn?

Någon som har erfarenhet av att ha barn samtidigt som båda föräldrarna studerar? För-/nackdelar? Blev det supertight ekonomiskt? Vi har bolån, men det är det enda. Ett barn.

2020-12-11
Linea9
Linea9
Bebis på 9 månader

Jag har pluggat sen min tjej var 1,5 år fram till nu. Kommer att gå på ny mammaledighet med hennes kommande syskon snart, men har tänkt att ta mig an nya kurser under våren.
Jag kan inte säga så mycket om den ekonomiska biten då min sambo arbetar. Däremot skulle jag bara vilja råda att ta med i beräkningen att ni kan behöva vabba om ni tänkt plugga även när ert barn går på förskola. Jag har behövt vabba några gånger och känt mig väldigt stressad över att det tagit tid från mina studier. Högskola och dylikt tar ju tyvärr inte hänsyn till sjuka barn hemma, utan deadlines ska hållas ändå. Är ni två som ska studera med all tidspress som det innebär, så kanske det är bra att fundera på innan hur man bäst löser vabb och vad man har att vänta sig.
Men det är också jäkligt modigt att våga satsa på något nytt. 🙂 Lycka till oavsett hur det blir!

2020-12-12
Alvida
Alvida

Jag ska ha lillan hemma nu när jag börjar studera med hjälp vissa dagar av att mor och farföräldrar samt att min sambo kan vars föräldraledig någon dag då och då. Jag får ut lite över 15 000 med maxlån från CSN. Så det innebär att jag får ut nästan 5000 mer än när jag vart helt föräldraledig.

2020-12-12
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader

Fick mina första två barn då både jag och min dåvarande man studerade på heltid. Jag tyckte inte det var extremt, vi båda var dock inställda på att leva sparsamt och bodde i studentlgh med lägre hyra.

Tyckte också att det var jättebra att vi kunde vara flexibla och dela mer på ansvaret med barnen.
Det blir vad man gör det till! Visst, inget lyxliv direkt men långt ifrån "dåligt" och tiden och flexibiliteten var guld värt!

2020-12-12
Vers
Vers
Gravid i vecka 26

Skulle säga att det blir väldigt tight beroende på hur stora utgifter ni har, om ni tänker jobba samtidigt, om ni ska ta fullt studielån osv. Jag har två barn och kommer med studiebidrag och studielån + barntillägg få mellan 12.000-14.000 i månaden när jag börjar plugga igen. Är man då två som studerar och man klarar sig på 24-28.000 så går det ju absolut, men man lever ju knappast i lyx 😅

2020-12-11
Niam92
Niam92
Bebis på 10 månader

Nej, men min man ska studera till hösten... är också sugen på att läsa upp till högre examen, men redan trött på att leva så tight som man gör som föräldraledig 😅

2020-12-11
Linea9
Linea9
Bebis på 9 månader

Ska du studera nu? Eller när bebisen är äldre? Jag ska nämligen börja studera nu. Med bebis hemma 😬 men distans då.
Hoppas det kommer gå bra.

2020-12-11
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...