App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad behöver man?

Min sambo har ett barn på 7 månader som han inte får träffa för mamman. Vi har testat allt men hon svarar inte på sms eller när han ringer. Vi har tagit det vidare till rätten och vår jurist tycket att det lutar mot att barnet kommer få bo hos oss eftersom mamman inte kan tillgodose alla behov, som inkluderar att få träffa båda sina föräldrar. Eftersom ingen av oss har barn eller erfarenheter av barn sen innan så undrar vi nu, vad behöver man till en 8 månaders och uppåt? Vi har inhandlat bilbarnstol från en bekant och kollar på vagn, skötväska och skötbord. Vad mer behöver man som är ”dyrare” saker? Leksaker och förbrukningsvaror har vi förstås också inräknat. Vad är ett måste? Vi vill ha alla tips vi kan få.

2020-12-05
alicechriistine
alicechriistine
Försöker

Det är väldigt olika för olika barn, kan barnet sitta/krypa/gå? Beroende på det så kan det behöva olika typer av stimulans.

Vi hade iaf babygym även om han höll på att växa ur det vid 7mån ålder. Vår son kröp knappt, var supernöjd med typ en leksak och att sitta på samma plats. Vi lade därför klosslådor, småbilar, nackträningsspegel och prasselleksaker åt han i babygymmet som han utforskade och vred o vände på. Han gåtränade även vid denna ålder så då kan en gåvagn vara kul för barnet att hålla sig i/ta stöd av. Du skrev aldrig spjälsäng/barnvagn tror jag. Vid 7 mån brukar de flesta barn kunna sitta upp med rygg och fotstöd så ni behöver nog bara en vagn med sittdel(ej liggdel). Angående spjälsäng så upplevde via att ikeas spjälsängar som går att göra om till spjälsäng med stödbräda på ena långsidan var super vid denna ålder. Någonstans runt 1års ålder plockade vi bort ena långsidan och vår son kunde då själv öva på att krypa upp i spjälsängen.

Matstol är viktigt att kika på säkerhet vid denna ålder, det får inte finnas risk att barnet själv kan glida ut eller ta sig ut. Vi använde stokkes, finns många begagnade på internet.

Skor är rätt dyrt för småbarn men bra att ha utomhus om de börjat öva sig på att gå, hemma är det bättre med halksockor för att stärka fötternas egna stabilitet. Bokhylla som barnet själv kan plocka ur böcker/leksaker ur. De ska vara fastmonterade i väggen. Leksakskök kan till ett-årsdagen men även nu vara skojigt för ett litet barn.
Lycka till! 💕

2021-02-22
Maria Mamma
Maria Mamma

Hej!
Ser att det va ett tag sen tråden skrevs. Jag hoppas verkligen att allt har gått bra och ni har fått hem bebisen!
Jag vill bara tipsa om att någon bra sele kan vara bra att ha hemma. Vissa bebisar vill vara nära väldigt mycket och hatar vagnen så då är en bärsjal eller sele guld värt för att få händerna fria. Mellan ca 3 och 9 månaders ålder somnade vår bebis bara i famnen, antingen vid amning eller i selen. Så det blir många mysiga skogspromenader med sovande liten på magen ☺
Det finns en facebookgrupp som heter Bärsjalar! dit man kan vända sig och få proffshjälp 😊 De ergonomiska bärselar som kan passa barn i er ålder är exempelvis Tula, Isara the one och Boba X.
Lycka till med allt!

2021-02-21
Bärare
Bärare
Bebis på 10 månader

solskensmamman; ett förtydligande, vi har haft en domstolsprocess sen början av augusti. Vi har kommit en bit i den, därför jag skriver här nu. Mamman vill inte ha med pappan till barnet att göra, därför tror jag inte vi kommer få så mycket hjälp från henne i början.

Men tipsen på böckerna tackar vi för.

2020-12-05
alicechriistine
alicechriistine

FInns nästan inga måsten... Dessutom vet ni väl inte om det tar 1 månad eller 5 år att gå igenom alla processer? Så i början är det väl mest tal om att få träffa sitt barn, inte att barnet ska bo heltid hos er...

Det han (ni) behöver göra är att läsa in er på småbarnstiden och det lilla barnets behov. Beställ hem en kasse böcker från biblioteket, bibliotekarierna kan hjälpa er att packa ner det nödvändigaste. Sen läser ni in er på barnets emotionella behov och hur man sköter om barn.


Har ni bilstol så räcker det, barnet har säkert redan barnvagn, skötväska mm. Så det kommer följa med barnet om ni tex ska ta en promenad med barnet.

Om det blir klart att barnet ska spendera lite tid hos er utan sin mamma, så kommer ni självklart att prata med mamman och få reda på vad barnet behöver och vad ni måste ha hemma.

2020-12-05
solskensmamman
solskensmamman

Nu är ju hon lite äldre så hon har ju troligen en inarbetad nattningsrutin redan men våran absolut BÄSTA MÅSTE HA grejj är En pilatesboll. Den hade vi innan men Jisses vad den kommit till användning! Vi sitter på den och studsar med lilleman i famnen så han somnar dag som natt, tar oss MAX 3 minuter så har han somnat varje gång. Spar så mycket kraft att slippa vagga själv och slipper gå runt med honom och man får samtidigt statisk träning själv 🤣👍🏻

2020-12-05
Elisabeth2020
Elisabeth2020
Bebis på 6 månader

Skulle säga att det inte finns något man måste ha. Alla barn och familjer har olika behov 😅 det vi har haft användning för utöver det du nämnt:
En spjälsäng
Bestick, tallrikar, muggar anpassat för barn
Haklappar
Nappflaskor om barnet äter ersättning/välling
Badbalja om ni inte har ett badkar, har ni ett badkar så skulle jag rekommendera en badstol beroende på hur stadigt barnet är
Barnstol till måltiderna, vi har haft en antilop från Ikea till båda barnen första året.


2020-12-05
Niam92
Niam92
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...