App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Säte - Föda vaginalt eller kejsarsnitt?

Jag är gravid v.38+4 och bebis ligger i säte, gjorde ett vändningsförsök i Måndags, men lyckades inte riktigt. Han vände sig tillbaka till säte redan dagen efter. Det känns så iallafall, kan känna huvudet på sidan och han sparkar ner mot blåsan/skrevet! Nu diskuter min man och jag om vi ska besluta att föda med kejsarsnitt eller inte.. jag skall på återbesök på Onsdag för en kontroll och ny bedömning om läget. Är kluven, men känns som ks känns säkrast? Vi väntar vårt första barn och vill självklart det bästa för att vår nya familjemedlem skall komma ut frisk och må bra! Vad har ni för erfarenheter kring detta? Berätta gärna hur era planerade kejsarsnitt gick och hur ni mådde efteråt. /Orolig förstföderska

2020-11-22
Förstföderska
Förstföderska
nyfödd bebis

Min son låg oxå i säte och jag började få värkar redan i v 35+5.
Åkte in till sjukhuset där de stannade upp värkarna och dagen efter försökte de med ett vändningsförsök men det gick helt enkelt inte, han vägra vända.
Vi bestämde oss snabbt för att inte riskera nått och att vi ville ha kejsarsnitt.
Vår son kom via snitt i v 36+0 och allt gick så himla bra, ångrar oss inte en sekund att vi fatta detta beslut.
Lyck till 🙂

2020-11-23
Sanna83
Sanna83
Barn på 1 år och 10 månader

Jag födde med planerat snitt 2018, då dottern låg i säte och vi gjorde ett misslyckat vändningsförsök. Var första barnet. Snittet gick hur bra som helst. Ända som hände var att jag fick blodsockerfall och kände mig svimfärdig under snittet. Men då ökade dom något med mitt dropp, så det försvann lika fort som det kom.
Men jag var hur nöjd som helst.
När jag vart gravid med sonen och om det skulle vara så att han också låg i säte så skulle jag inte ens tvekat på att göra ett till snitt. Men han låg som vanligt så det blev en vaginal förlossning.
Och återhämtningen efter snittet gick hur bra som helst.

2020-11-22
Arleheim
Arleheim
Barn på 2 år och 7 månader

Min son låg i säte, och jag valde att göra planerat snitt.
Det gick jättebra, och jag är så nöjd med min förlossning! Återhämtningstiden är ju det jobbiga, men jag är förvånad hur snabbt man återhämtade sig ändå med tanke på vilket ingrepp det är :)
Jag var så inställd på en vaginal födsel, och blev livrädd när jag fick höra att han låg i säte och att jag kunde välja kejsarsnitt, men nu i efterhand så var rädslan helt i onödan!
Lycka till!

2020-11-22
Marika A
Marika A
Barn på 1 år och 11 månader

Födelsefotografen har just nu en story på Instagram där flera kvinnor berättar om deras vaginala förlossningar i säte :)

2020-11-22
CEESE
CEESE
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...