App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kolik och rutiner

Alltså grinar ihjäl mig, försöker verkligen få min dotter 5 mån att sova men det går inte. Hon har kolik. Hur får man n rutiner till ett barn som skriker till allt? Vi har försökt sätta rutiner med sång, mys, brusljud, läsa bok, somna i famnen, somna i sängen, somna i vår säng etc. (Vi ger det rejäla försök i veckor så inte för en kväll bara) Hon skriker, fäktar och slåss, vaknar 1 gång i timmen och jag vet snart inte vad jag ska ta mig till, känns som vi bara gör fel. (Även svårt att få henne sova på dagen, hon äter mjölkfritt, har provat olika värken av mjölkfritt)

2020-11-20
Fruuuuuu
Fruuuuuu
Bebis på 5 månader

Tack för alla svar! Ju fler svar och tips som kommer in känns det som mina axlar blir liiiite lättare ❤️

2020-11-22
Fruuuuuu
Fruuuuuu

Har inga egna erfarenheter men en bekant som hade samma problem köpte en elektrisk vagga som även hade ljudeffekter, det fungerade mirakulöst nog direkt och bebis sov :) är ju väldigt dyrt dock, Och inte säkert det fungerar men kanske finns någon begagnad!

2020-11-21
Elisabeth2020
Elisabeth2020
Bebis på 3 månader

Har inga tips tyvärr för skrikandet... När vår son håller på så är han oftast övertrött. Men uppvak en gång I timmen har vår lilla haft för sig i två månaders tid nu, känner likadant att vad sjutton gör vi för fel. Har även behövt ha honom i famnen när han ska sova dagtid, då han vägrat allt annat. Har gett upp på att försöka skapa rutiner och följt honom istället. Annars blir dagarna så jäkla jobbiga... hoppas det blir bättre för er snart 🌟

2020-11-21
Linea9
Linea9
Bebis på 6 månader

Strunta i rutiner och kör på det som fungerar...

Kräv hjälp från BCV, något verkar inte vara helt rätt.
Funkar inte mjölkfri mat, så be om råd för att testa något annat.

Lycka till!

2020-11-21
solskensmamman
solskensmamman

Alltså, hon vaknade ju i famnen också och i sängen när jag låg bredvid men om hon fick bröstet direkt somnade hon om relativt snabbt. Om hon blev mer vaken fick man börja om från början.. Så vi gjorde det som var enklast och gav alla mest ro helt enkelt :)

2020-11-21
CEESE
CEESE

Tycker ni ska släppa det helt och göra det som gör det enklast för er. Från vissa håll kanske det pratas om rutiner tidigt men i andra kretsar är det inte alls så. Där rekommenderas att följa bebis. Tror ni mår bättre om ni släpper kravet på rutiner, låter som att det ställer till det ännu mer för er och det är ju absolut inget krav. Hittar ni något som bebis gillar (bada, läsa bok, sjunga sånger eller liknande) så gör det till en rutin men funkar det inte så gör det inte. Minns inte när vi började med rutiner men tror inte det funkade så tidigt. När vi väl började så var det med kvällsbad efter maten varje kväll. Fram till ca 5 månader sov bebis i famnen tills vi la oss men kring dess började hon bli för störd av andra ljud så då fick jag ligga med henne i sängen hela kvällarna fram till ca 10 månader när det plötsligt gick att lämna en stund utan att hon vaknade direkt.

2020-11-21
CEESE
CEESE

Tack för svar! Känns lite bättre..
Men hur ska jag tänka kring rutiner ? Svårt att få in rutiner på en bebis som bara skriker? Blir stressad över att man ska börja så tidigt de bara går med rutiner, och det vill ju vi oxå, men just nu fungerar det ju bara att typ ”hänga med”?

2020-11-21
Fruuuuuu
Fruuuuuu

Just det, vår dotter var också svårsövd dagtid och sov aldrig mer än 35 min i sträck. Så om dagarna spenderade jag ofta mer tid på att få henne att somna än hon faktiskt sov.. Det jag tycker hjälpte mest är att bara acceptera att alla bebisar är olika och försöka anpassa allt så det blir så bra för bebis som möjligt. Vissa bebisar/barn är mer ”krävande” och det kan vara frustrerande att höra hur enkelt andra har det.

2020-11-21
CEESE
CEESE

Nja, har ingen erfarenhet av bebis som skriker hela tiden. Vår bebis var oftast nöjd i famn eller bärsele, dock aldrig i vagn, bil, själv osv. Så vi hade henne i famnen hela tiden. Sitta och guppa på pilatesboll med bebis i famn om kvällarna har jag dock läst många som tyckt funkar bra. Gällande att vakna en gång i timmen är det inget ovanligt för åldern så där vet jag inte riktigt vad ni kan göra mer än att härda ut. Förstår att det är kämpigt!

2020-11-21
CEESE
CEESE

Snälla finns nån med erfarenhet?

2020-11-21
Fruuuuuu
Fruuuuuu
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...