App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Amning och viktnedgång

Hej! Jag undrar lite över det här med amning och viktnedgång. Vår dotter föddes 7 september och jag helammar. Jag började på WWs amningsprogram, främst för att få hjälp att hålla koll på vad jag stoppar i mig (vill ju äta bra mat) men även en förhoppning om att gå ner några kilon. I början gick jag ner nåt kg/vecka med de senaste 3 veckorna har jag legat på samma vikt (+/- 200gr) trots att jag följt programmet. Har ni liknande erfarenhet? När ni sedan slutat amma, har det varit svårt att gå ner i vikt då? Jag har ca 6kg kvar till min inskrivningsvikt, men skulle behöva gå ner 12-15kg totalt. Dock kanske det inte är viktminskning som ska vara fokus nu utan faktiskt se till vad jag äter? Det känns som att det är sån hets från samhället att man ska gå ner sina kilon så fort man fött sitt barn. Jag behöver som sagt få höra era kloka tankar kring detta!

2020-11-20
Mirz
Mirz
Bebis på 13 månader

Tack för svar! Var precis vad jag behövde läsa ❤️

2020-11-20
Mirz
Mirz
Bebis på 13 månader

Så länge du äter bra mat som du och bebis mår bra av, och inte har några fysiska besvär av eventuella extrakilon, så tycker jag inte alls att du ska behöva känna någon hets eller stress att gå ner i vikt på en gång. Det är mycket som händer i både kropp och sinne när man får barn, så låt saker få ta tid! Fortsätt ta väl hand om dig genom att äta bra mat, och var snäll mot dig själv angående vikten. 6 kg från startvikten är ju dessutom inte långt ifrån! Dessutom är det ju vanligt att hamna på en "platå" vid en viktnedgång. Det kan börja röra på sig igen så småningom.

Så känn lugnet, lägg fokus på att ta hand om dig och bebis, så kommer det att bli bra! Du kommer ha mer möjligheter att t.ex. röra på dig mer lite senare när bebisen är större. Fokus ska vara hälsa och välmående, inte kilon!

2020-11-20
LiliaGreta
LiliaGreta
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...