App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad för kläder ska köpas in?

Hej, vill gärna ha så mycket tips som möjligt. Jag har några saker kvar att göra innan checklistan är kvar för BF. Och kläder är en av dem...Är så svårt. Vilken storlek har ni köpt till era bebisar och är det några klädesplagg ni rekommenderar att man ska köpa som man absolut inte tänkte på innan?

2020-11-19
Saraas
Saraas
Gravid i vecka 24

Köpte nästan alla kläder begagnat. Billigt och mycket mjukare och skönare :) Känns inte heller lika surt när de växer ur allt på nolltid.
Köpte tex bodies i minsta storlek upp till 50, bara för att vara säker.

2020-11-26
Mikros
Mikros
Bebis på 14 månader

Mitt misstag att inte köpa kläder i storlek 50... Alla sa att köp inte 50 de kan dem bara ha i någon dag.. så vi hade mest i 56 = alldeles för stort!
Vår dotter vägde 3400g 53cm lång, och hon har börjat med storlek 56 nu när hon är 2 månader. Sen är vissa kläder små i storleken så hon kunde ha vissa bodys i 56 innan dess..

2020-11-26
MammaSep20
MammaSep20

Så många bra tips du har redan fått! Med första barnet hade vi med oss massa kläder till BB - använde de bara när vi åkte hem) sen har vi stora bebisar så kläderna i storlek 50 kunde de båda ha i typ 2 dagar. Så skulle inte köpa för mycket små kläder. Små ikea tvättlappar /handdukar är superbra att ha till allt. Omlottbodysar och byxor med fötter tyckte jag om, pyjamas med tryckknappar först och dragkedja när barnet kan vända sig

2020-11-22
Alionken
Alionken

Omlottbodys, tjockare strumpor och mjuka byxor med bred mudd i midjan och vid fötterna tyckte jag var bäst i dom minsta storlekarna. 😊 Hade en del fin-bodys som skulle över huvudet med men det var så krångligt så jag använde dom knappt, helt värdelöst till små bebisar enligt mig iallafall 😊

2020-11-21
AnLi1992
AnLi1992
Bebis på 4 månader

Hade jag fått göra om hade jag bara köpt pyjamaser till första tiden, kanske något enstaka set kläder... vi var bara hemma första tiden, dels pga corona men också för att bebisen sover konstant i början typ 😅

2020-11-21
Linea9
Linea9
Bebis på 6 månader

Sen de där små handdukarna en till tipsade om här, som man hittar på IKEA. Det är ju 10 pack, låter kanske mycket. Men köp iaf 2 förpackningar😅 dom har en tendens att försvinna hej vilt.. sen så har man några hemma, någon tvättar man och sen har man någon i skötväskan osv. Behövs alltid o svinbra för en billig peng!👍😊

2020-11-21
AnnnaG
AnnnaG
Bebis på 1 månader

Vi hade med oss 2 uppsättningar till bb. Men han va i blöja de dagarna vi var där. Sen åkte hem i ett sett i storlek50 vilket han drunknade i. Så fick köpa 44.
Köp inte byxor med fot, helt värdelösa o krångligt. Jag tycker dessa bomullsstrumpor som typ är lika fluffiga hela vägen upp sitter jättebra, tar på strumporna innan byxan så glider dom inte av.!:) sen pyjamas med dragkedja är inte heller bra tycker jag, krångligt o byta blöja på nätterna och skaver mot bebis hals, så köp med knappar:)

2020-11-21
AnnnaG
AnnnaG
Bebis på 1 månader

Min yngsta var en riktig liten knubbis så där körde jag med pyjamas på henne väldigt länge. Hon fick "strumpbett" av allt som satt åt det minsta lilla.

Sen tyckte jag att Liberos engångsunderlägg var guld värda. Sen kunde man ju använda dem många gånger om det inte blev bajsolyckor. Hade tvättbara till första barnet men mycket enklare med Liberos.

Annars hade jag med nåt i st. 56 och 62. Hemrese kläder och en filt. Men på BB så var det mycket hud mot hud för mig.

2020-11-20
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Att ha onepiece/pyjamas/lekdräkt är praktiskt, om de går att öppna lätt för blöjbyte.
Annars är det praktiskt med omlottbodies.
Byxor med fot funkade klockrent på mina barn, men många som har storfotade barn tycker att det är knöligt. Jag tyckte det var underbart att slippa jaga strumpor som rymmer eller klämmer åt hårt runt fotlederna.
Någon tipsade om sovpåse och vi hade en variant som var ungefär som ett nattlinne med dragsko längst ner, det var smidigt på natten!

2020-11-20
solskensmamman
solskensmamman

Små handukar/ tvättlappar i bomull är oxå super att ha! Finns flerpack på Ikea och köp fler överdrag till skötbordet för det behövs bytas ofta o räcker inte med bara ett.
Tänk på att strumpor åker av hela tiden, men samtidigt är byxor med fot inte säkert att fötterna passar i beror på bebis

2020-11-19
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 6 månader

Först, grattis till tillökningen!
Jag hade med mig ett par kläder i 56 och typ 1 plagg i 62.. använde dock bara de i 56 på BB. För mig räckte det med typ 2-3 pyjamaser (beror på hur många man känner sig trygg med ifall blöjan läcker eller bebisen kräker ner sig). Och sen hade jag ett set med en omlottbody, byxor, stumpor och mössa för när det var dags att åka hem. Beroende på väder kanske en tunnare overall och/eller en filt. För mig använde jag typ bara 2 pyjamaser och sen kläderna för hemgång.

Annat att ta med kan ju vara nån filt och snutte, gärna som ni har sovit med för att sätta er doft på dem. Annars har jag nog inga förslag. Ta inte med för mycket kläder o grejer. Jag gled runt i kläderna man fick på plats, ett par mjukisbyxor och innetofflor dygnet runt 😅

2020-11-19
Vinielle
Vinielle
Bebis på 2 månader

Tips att se över pyjamasar att de är lätt att öppna upp nertill på natten. Kan bli mkt blöjbyten och man vill göra det snabbt och smidigt för att inte väcka bebisen. Hm har sovpåsar med lång ärm som vi tyckte var superpraktiska!

2020-11-19
Ullan91
Ullan91

Inte för många i för liten storlek, de växer ur snabbt. Skulle satsa på många omlott bodys o mjuka byxor ej för hård resor gärna i merino ull! Bomull är ok oxå men är det en bebis som spyr o dreglar mkt blir bomullen iskall mot halsen/ bröstet där det blir blött. Merino ull däremot blir inte lika kall om det blir blött. Pyjamas är oxå bra o ha flera. Helst med tryckknappar, gillade inte dragkedja blev så vasst upptill vid bebis haka.

2020-11-19
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 6 månader

Att köpa lite kläder i varje storlek kommer man långt med. Man kan alltid köpa mer när bebisen har kommit. Vi hade satsat allt på storlek 56 och poff 11 dagar innan BF kom tösen och fyllde absolut inte dom kläderna. Vi köpte en uppsättning 50 när vi kom hem från bb. Man vet lixom inte på förhand vad man kommer behöva. Tex kom en värmebölja vid storlek 62 som innebar att alla kläderna blev typ oanvända pga att hon bara hade blöja på sig.

2020-11-19
Ullan91
Ullan91
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...