App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mot röd baby rumpa

Någon som har bra tips mot röd baby rumpa? Min son har fått blöjeksem och jag har provat allt, bepanthen, inotyol, puder, han luftar ofta och använder bara vatten med lite olja vid blöjbyte. BVC sa att jag kunde testa med mildoson (mild kortisonkräm) men jag tycker inte det hjälper och det känns inte helt ok att använda kortison där... så, någon som sitter på ett mirakel tips?

2020-11-18
LolloJSB
LolloJSB
Bebis på 12 månader

Hej!

Tvätta efter varje blöjbyte med ljummet vatten och mild baby tvål. Kolla med BVC att det rör sig inte om svamp då behandlingen är helt annat( Dactacort morgon och kväll i 1 vecka). Annars funkar bra med vitt vaselin samt potatismjöl tycker jag.

2020-11-22
Mamma till 2 barn
Mamma till 2 barn
Bebis på 2 månader

Har testat att byta blöjor? Min systers barn kunde inte ha pampers blöjor men libero funkade bra. Så kanske en idé att testa ett annat märke?

2020-11-21
elgaroZ
elgaroZ
Gravid i vecka 31

Jag har 4ungar, de har haft blöjeksem i olika grader.
Skippade våtservetter de förvärrade utslagen.
Köpte torra servetter och sprutade på babyolja på dem eller rakt på rumpan.
Vissa oljer fick de utslag av, andra inte.
Höll mig till den sort som fungerade
Smorde tjockt med inotyol om blöjan var på annars luftade jag mycket.

2020-11-19
ballongvisp
ballongvisp
Gravid i vecka 26

Acos diaper rash sprey har funkat för oss. Har dock inte haft så stort problem så vet inte hur den funkar om man har jätte mycket exem.

2020-11-19
Adlit
Adlit
Bebis på 1 månader

Wipes har iallafall funkar bättre på mitt barn.
Om barnet har riktigt illa eksem så kanske man inte har något val än att smörja med mildison, antingen att smörja med det eller så får barnet ha ont, klia och lida om inget annat hjälper från början än det, inget annat hjälpte för oss. Det verkar funka olika på olika barn och sedan om vad för eksem det är

2020-11-19
ElisaLin
ElisaLin
Barn på 1 år och 9 månader

Jag skulle säga att lufta är det viktigaste. Ha bebis naken hela tiden när ni är hemma. Sen bepanthen & decubal. Aloe Vera är ju toppen också. Skulle inte heller velat använda kortison. & att wipes skulle vara skonsammare stämmer ju absolut inte, vad sjukt att sjukhuspersonal säger det. Vatten är ju tyvärr uttorkande så torka bara precis så mycket som behövs. Hoppas det går över snart.

2020-11-19
CEESE
CEESE

Jag har använt bröstmjölk, vet inte om du ammar men tryck ute lite o badda med.

2020-11-19
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 6 månader

Blir bara värre av wipes, det har vi testar.
Men tack för tipsen med decubal, ska testa som du säger mildison morgon och kväll och decubal på dagarna. Trodde inotyolen var återfuktande också och inte bara förebyggande...

2020-11-18
LolloJSB
LolloJSB

Min dotter har eksem. Man får testa sig fram. Men när vi låg på sjukhus ett tag när hon var sju veckor rekomendera de att använda wipes för att det är skonsammare även fast många säger tvärtom, så testa wipes. Sedan ska det inte vara någon fara med mildison att smörja med den, vk smrjde rikligt och in hela hennes kropp med den så använd rikligt och jobba in. man får göra ett schema och ha tålamod. Om det är riktigt illa så skulle jag smörja med mildison morgon och kväll och på dagen med decubal för det behövs något mjukgörande emellan. Mildison akdrig direkt eftet bad utan mjukhörsnde som decubal. Gör detta i minst en vecka och sedan långsamt börja trappa ner på mildisonen om det blivit bättre. T.ex
ta bort morgon insmorningen men om det blir värre åter får du trappa upp igen och vänts lite längre. Inotyol är ju bra som en barriärr mot diarré innan eksem har uppstått, när de väl har uppstått funkar inte den. Det är iallafall mitt råd och som har funkat. Men absolut ska man inte smörja med mildison i evighet utan tanken är då att det ska bli bättre och att det går att trappa ner och sedan bara smörja vid behov. Schema med att smörja med mildison har jag fått som råd från två olika sjukhus.

2020-11-18
ElisaLin
ElisaLin
Barn på 1 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...