App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Högt blodtryck under graviditet.

Hej! Någon som har erfarenhet av att ha högt blodtryck innan graviditet och hur det påverkar under graviditeten? Äter blodtrycksdämpande och har gjort i flera år. Bytt till medicin som är kompatibel med graviditet.

2020-11-18
Strandjulia
Strandjulia
Gravid i vecka 7

Tack så hemskt mycket för ditt svar! De ångrade sig efter ha sett mina blodprover. Då mitt blodtryck är pga ärftlighet ansåg de att jag kunde gå till vanliga MVC tillsvidare. Skulle någonting förändras med blodtrycket så får vi ta det därifrån.
Skönt att få veta att det finns medicin att komplettera med om det inte skulle räcka till.

Har börjat ta sprutan själv nu istället för att tvinga min man, haha! Känner att jag kommer in i detta mer för varje dag. Det är bara ynka 9 månader av hela mitt liv och jag får världens finaste gåva utav det.

Bara att kämpa på!

2020-11-20
Strandjulia
Strandjulia
Gravid i vecka 7

Du ska inte oroa dig, fokusera bara på att ta hand om dig själv, ta dina mediciner regelbundet och gör helt enkelt som läkaren säger. Och skulle du känna något ovanligt symtom som tex Sprängande huvudvärk, ögonflimmer, yrsel då kontaktar du bara läkarn, då kan det vara blodtrycket som stigit.
Specialistmödravården är SÅ duktiga och bryr sig verkligen om dig och barnet.🙏🏻
Det finns flera sorters blodtrycksmediciner att komplettera med om Trandate inte skulle vara tillräckligt. Så du behöver inte oroa dig.

Kan bara tillägga att jag är Farmaceut så jag har bra koll på läkemedel 💊😄..
Ta hand om dig! 🙏🏻🌟

2020-11-19
Gardina
Gardina
Bebis på 7 månader

Heej!
Åh, jag har även fått en blodpropp så tar spruta varje dag i magen. Fick allt detta i onsdags så det är ganska nytt och förvirrande med all information. De ska även ringa mig från specialistmödravården i veckan! Men då har du fått ett bra omhändertagande, det låter bra.
Jag gravid för första gången, blir lite nervös av allt gällande blodtrycket.
Jag äter idag 3 tabletter dagligen av Trandate. Hoppas att trycket håller sig!

Tack för att du skrev, det lugnade mig lite. Har inte kunnat läsa någonstans om detta. Inte vetat någon som haft det heller...

2020-11-18
Strandjulia
Strandjulia
Gravid i vecka 7

Jag har!
Nu är jag även diabetiker så jag hamnade direkt hos Specialistmödravården, men jag kollade blodtrycket hos barnmorskan 2ggr i veckan hela graviditeten. Fick stegvis höja dosen på Trandate, så i slutet fick jag ta maximal dos av den samt komplettera med adalat.
Blev även inlagd 2ggr under graviditeten för att blodtrycket var så högt, sedan kollade de protein i urinen vid varje barnmorskebesök för att kontrollera att man inte utvecklade havandeskapsförgiftning.
För min del gick allt bra förövrigt, födde i v39+0.
Fick superbra omhändertagande av Specialistmödravården,. 👍🏻🙂

2020-11-18
Gardina
Gardina
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...