App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ger jag för mycket mat??

Min 4månaders bäbis älskar gröt! Men nu är jag lite orolig att hon kanske får för mycket? Mäter upp en portion efter anvisningarna på kartongen, och hon äter upp hela portionen. Tror ni att det är för mycket? Hon blir mätt och belåten, och spyr inte efteråt. Hon blir nöjd, men samtidigt är jag orolig att jag stoppar i henne för mycket... Mvh orolig morsa..

2020-11-15
Mariaaa88
Mariaaa88
Bebis på 5 månader

om barnet är nöjd & matglad i de så är de ingen alls fara ☺️ om du ammar så är de viktigt att inte sluta me de bara för barnet äter bra me gröt, så låt barnet äta de den vill & amma ( om du gör de såklart )

2020-11-22
Emmaw
Emmaw
Bebis på 5 månader

Var samma här! Är ingen fara.

2020-11-22
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 7 månader

Båda mina barn är väldigt matglada. Sen har maten puttat ut amningen, men det gick så smidigt för oss alla. Började med smaksensationer vid 4 mån och utökade därefter. Nu äter min 7 mån bara mat, ammar inte sedan ett par veckor tillbaka. Alla barn är ju olika och så länge magen orkar och bebisen är nöjd så är det väl bara att ge maten enligt livsmedelsverket rekommendationer. Prata gärna med din BVC så kan de hjälpa till

2020-11-22
Alionken
Alionken

Va inte orolig. Jag läste aldrig på el fick inga råd och hade inga sociala medier då, körde på min magkänsla, jag helammande, min son fick slicka fingret redan vid 3 månader, 4 månader åt han som du skriver, en hel portion. Va nöjd kräkte aldrig, det påverkade inte aminingen han älskade äta mycket och hel ammas mycket, idag 2,5 år min pojke äter allt, då jag inte va ”rädd” med att ge honom allt om och om igen. Skulle de bli för mycket så bajsar el kräker dem ut de bara, men så länge ditt barn är nöjd och bra så ska du inte vara orolig :)

2020-11-22
Leab
Leab
Barn på 2 år och 7 månader

Nej, glad och nöjd bebis är ju toppen! För mycket gröt kan ju stoppa upp i magen men det märks ju så då är det väl bara att ge lite mindre eller ge lite katrinplommon till så kan bebis få fortsätta äta, kul att hen gillar mat!

2020-11-21
ChatNoir
ChatNoir
Bebis på 6 månader

Vår barnläkare sa att man ska vara försiktig om man ammar. Vår kille äter ersättning och började få smaka lite vid 4 månader, är nu 5,5 månad och äter kanske en halv portion gröt. Är nog väldigt olika hur intresserad bebisen är! Har dock svårt att tro att det skadar din bebis, risken är väl mer att det kan konkurrera ut amningen eller ge ont i magen.

2020-11-15
Linea9
Linea9
Bebis på 6 månader

Rekommendationen är smaksensationer, dvs ett kryddmått eller slick på fingret från tidigast 4 månader. Sedan börja med smakportioner från 6 månader. WHO rekommenderar endast amning eller ersättning fram till 6 månader. De svenska reglerna om smaksensationer vid 4 månader kom för att begränsa matintaget då man sett att föräldrar börjat ge ännu tidigare. Så det är egentligen ingen uppmaning att börja, utan en rekommendation om att absolut inte börja före 4 månader och att inte ge mer än smaksensationer. Sen vet jag att det finns mycket olika åsikter och alla gör såklart som dom vill. Rekommendationerna kommer ifrån att bebisars tarmar är omogna och behöver långsamt vänja sig vid fast föda samt för att minska risk för allergier genom långsam introduktion.

2020-11-15
CEESE
CEESE
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...