App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förkylningsastma?

Min son har sedan 2 veckor tillbaka haft en jäkla hosta (kom i samband med dunderförkylning). Han har inte Corona då hans pappa blev sjuk också och de har testat sig. Nu till saken, han hostar så mycket på nattetid så det ofta slutar med att han kräks fortfarande efter 2 veckor. Vi har även fått utskrivet Mollipect som han får 3 ggr/dag, men det verkar inte hjälpa. Han är pigg och glad på dagtid och förkylningen är borta sedan ett tag tillbaks. Hans pappa hade förkylningsastma när han var liten, är det någon som har erfarenhet av detta och har liknande berättelser? Blir så orolig när det inte går över.. Mvh Orolig mamma

2020-11-14
Marika A
Marika A
Gravid i vecka 15

Tack för att du delade dina erfarenheter! Min svärmor säger samma sak om att min sambo var likadan när han var liten och hade förkylningsastma. Oj då, säger dom så om Mollipect alltså? Det är så jobbigt när dom små får sån hosta att de kräks😢 han kan ju inte gå till förskolan heller eftersom han hostar så mycket fortfarande..

2020-11-14
Marika A
Marika A
Gravid i vecka 15

Just det, mollipect och annan hostmedicin har flera läkare sagt till oss har samma effekt som vatten. Gjorts studier som visar att det inte hjälper mer. Dock verkar en del inte bry sig om det, också haft en läkare på vårdcentral som skrev ut till dottern men på sjukhuset förkastade dom det.

2020-11-14
CEESE
CEESE

Hej! Vår dotter har förkylningsastma. Startade likadant för oss, hostade nätterna igenom efter en förkylning. Kräktes flera gånger av hostan. Dock är det tydligen vanligt med långvarig hosta efter förkylning så när jag läste på 1177 skulle man ha haft hosta i mer än 5 veckor (har jag för mig, dubbelkolla du) innan man gjorde utredning. Vi sökte vård efter 2 månader vad jag minns, hon äter nu ett pulver (montelukast granulat) varje kväll i några skedar fil som verkar funka bra för oss. Hon får fortfarande alltid hosta vid förkylning men inte alls i samma omfattning. Har även inhalator om hon skulle få större problem men har endast behövt använda den en gång. Hon var strax över året när hon fick diagnosen. Tanken var att sluta med medicinen och se om det gått över men vi har blivit rådda att vänta till det lugnar ner sig med Corona.. Detta var lite mer än ett år sen nu.

2020-11-14
CEESE
CEESE
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...