App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jag blir lite trött...lillen blir vääääldigt trött.

Jag vet inte riktigt om det bara är att skriva av mig eller att få lite råd. Vår lilla har börjat få problem med att somna. Nog för att han har kinkat innan liksom, men vi har fått det att gå ändå. Nu tar nattningen lååååååång tid sett till tidigare, vi kan hålla på i två timmar med en övertrött kille och varva gråt/välling/film/saga/sång/vaggnin​g/brottning/släppa ner för att han ska få leka för att brottningsmatchen blir tårar/ gråt för att han inte är i famnen/ bara vilja vara i famnen men inte sitta stilla.... och jag bara... jag vet inte vad vi ska göra. Jag känner att det sliter på mig, för det förstör den lilla stund för återhämtning som finns på kvällen. Speciellt om jag hade hoppet om att exempelvis få träna... det bara försvinner. Jag skulle så behöva den stunden för mig själv, bara för att orka, men när han då somnar 20.30 och jag behöver gå upp tidigt nästa morgon, ne, inte fasen ger jag mig ut och springer då när jag är utmattad efter en jobbdag och kvällsmatchen. Och det tråkiga är att jag då blir så ledsen. Jag blir ledsen av att se tiden jag såg som "min" rinna iväg (självklart går han först, alla dagar alla tider, men jag tänkte kanske också hålla en stund? och speciellt när ingenting är akut fel..), och känslan av "nehe, inte idag heller". Nattningarna är liksom ingenting jag ser fram emot just nu, de har inte varit riktigt mysiga på några veckor. Inga drastiska förändringar i livet här hemma just nu, så jag vet inte riktigt heller ur vilken vinkel jag ska komma för att hjälpa honom. Tankar?

2020-11-12
Mandamamman
Mandamamman
Bebis på 16 månader

Upplever att detta med sövande ändras mycket eftersom... hela tiden ska man komma på nya sätt att få de små liven att sova! Men, jag löste att ni brukar vagga, har ni provet vagga i bärsele? Jag upplever att det funkar bäst med vår dotter som inte kan vara stilla när hon är trött och övertrött. Hon blir bara mer rörlig och far runt när hon är trött. I selen sitter hon fast och sen har jag en gosefilt lixom runt hennes huvud sen guppar jag, och sjunger i ett tyst och kolmörkt rum. Mörkret hjälper hjärnan att producera melatonin och sen tycker jag det minskar intrycken omkring.
Sannolikt är detta en period som kommer gå över! Skickar all förståelse och medhåll till dig, det är svintufft! Men det blir bättre!

2021-01-11
Ullan91
Ullan91

Har du en partner eller någon annan som kan ge dig avlastning?

2021-01-11
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 9 månader

Kanske köpa hem en crosstrainer eller löpband?

2020-11-15
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 8 månader

Om läggningen ändå bara blir en brottningsmatch så bryt och gör något annat.
Om du är ensamstående utan möjlighet till avlastning så behöver du kunna lösa detta själv varje kväll. Är du inte ensamstående så har du bara ansvar för varannan kväll. Och om du ändå tänker att du ska kunna ge dej av och springa efter nattningen så låter det som att du har någon som tar över passningen av barnet, för du kan inte lämna ett litet barn ensamt och gå iväg och träna = ställ krav på att ni har ansvar varannan kväll och den andre kan göra vad den vill.

Om du behöver ta hand om barnet själv, så får träningen vara med barnet. Vissa gym har barnpassning. Gå iväg innan barnet blivit för trött...
Om gymmet är stängt i coronatider eller du inte vill ta med ett trött barn, så kan barnvagnsrullning ge träning. Leta upp backar och gå så fort du kan eller kanske kan du springa med vagnen? En bärsele så kanske du kan gå till utegymmet? Eller kan barnet ligga i vagnen när du tränar där?

Så lycka till och se till att ni båda (om ni är 2) kan natta och ha egentid...

2020-11-15
solskensmamman
solskensmamman

Det låter jättetufft!! Jag förstår att din pojke kommer först, men som du säger så behöver du ju få möjlighet att tanka lite egen energi också någon gång.

Är du ensamstående, eller har du någon partner hemma som du kan byta av nattningen med?

Jag är gravid med mitt första barn och kan inte tala från egen erfarenhet, men jag kan ge ett tips som min kompis och hennes man använder sig av:
De tar nattningen varannan kväll. Alltid. Varannan kväll och varannan morgon. I början var det tufft och blev ännu svårare, men sedan upplevde de att barnet blev lugnare när de tydligt kör varannan nattning. Bonus är också att den andre föräldern får lite egentid varannan kväll, så att de får mer energi och ork till nästa kväll, vilket kan vara välbehövligt om dagen/kvällen blir tuff.

2020-11-15
LiliaGreta
LiliaGreta
Gravid i vecka 18
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...