App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Första barnet som 40-åring

Hej! Några fler som väntar sitt första barn som 40-åring/i 40-årsåldern? Hur upplever ni graviditeten? Tankar på föräldraskapet, reaktioner från omgivningen etc?

2020-11-05
LiliaGreta
LiliaGreta
Gravid i vecka 18

Tippy: Hur går det för dig nu? Har du fått göra ett VUL?

Jag ska göra ett tidigt ultraljud nu till veckan som kommer.
Nervöst!! 😬😱
Men längtar samtidigt.

2020-11-27
LiliaGreta
LiliaGreta
Gravid i vecka 18

Tippy: Ja, på grund av vår ålder kommer KUB-testet troligtvis visa förhöjda värden för både dig och mig. Oron att det ska visa högt finns ju redan där, och då tänker jag för min egen del att jag vill genomgå de tester jag kan för att undersöka hur det ser ut. Fördelen är ju, som du säger, att man får ett tidigt ultraljud också, samt att det kan ge underlag till att gå vidare med ett NIPT-test. Förhöjda värden på KUB-testet behöver ju inte alls betyda att barnet HAR en kromosomavvikelse. Men det är klart att jag känner en oro över det, liksom oro över allt som har med barnets hälsa att göra!
Min kompis, som har två barn, sa att det är nu oron börjar. Sedan fortsätter det resten av livet 😅 Så det gäller nog att på något sätt lära sig att hantera och leva med oron, även om det kan kännas svårt!

2020-11-09
LiliaGreta
LiliaGreta
Gravid i vecka 18

Jag har inga graviditetssymptom mer än att jag måste upp 2-3 ggr/natt och kissa, samt att bröstvårtorna har blivit ömma nu senaste veckan. Så det skulle vara skönt med ultraljudet som en bekräftelse att det går åt rätt håll!

Jag har inte bestämt mig om KUB än. Jag ska definitivt göra NIPT i alla fall! Men eftersom jag vet att jag kommer att få hög sannolikhet på KUB p.g.a. min ålder, men ändå inte är så tillförlitligt, så kommer det kanske bara att göra en orolig i onödan. Fördelen med KUB är ju dock att om man får hög sannolikhet för Trisomi 21, så tror jag att man får göra NIPT gratis och slippa betala det själv som jag annars hade tänkt. Så det kan det kanske vara värt. Bra med ett extra ultraljud att få se barnets utveckling också, jag jag kanske borde ta erbjudandet om KUB när man ändå får chansen. :)

2020-11-09
Tippy
Tippy
Gravid i vecka 16

Marie42: Ja, fick du ditt första barn för 20 år sedan, förstår jag att det känns som att du är gravid för första gången igen!
Grattis!! Vad underbart att du får vara med om det igen, och att det känns så bra för dig!

2020-11-09
LiliaGreta
LiliaGreta
Gravid i vecka 18

Är nyligen fyllda 42. Har visserligen ett barn sen innan men hon är 20 år så jag känner mig som gravid för första gången 😁 I min omgivning känns inte åldern som ett bekymmer men att behöva börja om från början verkar vara det😆 För min del var det ingen tvekan om saken ❤️

2020-11-08
Marie42
Marie42
Gravid i vecka 30

Tippy: Åh, grattis! Vilken resa ni gått igenom och har framför er! ❤
Inte länge kvar till ert ultraljud då!

Jag kommer göra mitt första ultraljud i december då jag är i vecka 13, i samband med KUB-testet. Det känns länge att vänta, eftersom det fortfarande känns så overkligt att jag är gravid. Vore skönt att få se/höra att det är ett litet liv där inne.

Men med tanke på hur jag mår (illamående, extremt trött, yr, humöret värre än värsta PMS, brösten förändras och är sååå ömma etc) så är det ju definitivt någonting som pågår i kroppen... Ja och så flera positiva graviditetstest då 😅

Hoppas ni får positiva besked vid ert tidiga ultraljud! 🙏❤
Kommer ni att göra ett KUB-test?

2020-11-07
LiliaGreta
LiliaGreta
Gravid i vecka 18

Tack! Detsamma! :)
Vi gjorde IVF med ICSI, för min pojkvän har för få spermier. Har gjort 3 insättningar. Första blev missed abortion, andra tog inte, men tredje gången gillt! :P Kliniken vill att jag gör ett tidigt ultraljud i vecka 7-8. Skulle vara så skönt att få se ett litet hjärta slå! Har du gjort något ultraljud?

2020-11-06
Tippy
Tippy
Gravid i vecka 16

Tippy: Oj så spännande, grattis!! Jag och min sambo träffades också sent i livet, så vi började försöka få barn redan efter ett halvår, och det gick mycket snabbare än väntat att bli gravid! Hade knappt vågat hoppas på att det skulle gå. Men känner fortfarande mycket oro, eftersom det är så tidigt ännu... (v 8).

De frågar mig fortfarande om leg på Systemet (haha), så jag tror inte så många kommer reagera på att jag ser ut som en äldre mamma. Men de som känner mig vet ju hur gammal jag är. De få som vet hittills är glada för vår skull.

Hoppas allt går bra för er! ❤

2020-11-06
LiliaGreta
LiliaGreta
Gravid i vecka 18

Jag är 41 och väntar mitt första barn. Jag och min pojkvän träffades så här sent i livet, så vi fick skynda oss att skaffa barn direkt. Alla i min omgivning är positiva och glada för att det äntligen blev min tur också. Både jag och min pojkvän ser nog rätt unga ut, så jag tror inte att folk kommer att reagera mer på att jag är gravid än en 35-åring. Jag är bara i vecka 5 än, så än så länge känns det väldigt overkligt med graviditeten. Men jättespännande!

2020-11-05
Tippy
Tippy
Gravid i vecka 16
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...