App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Oväntat tidig LH-ökning som försvann igen - falsk ökning?

Vi genomgår assisterad befruktning (ostimulerad). En normal cykel brukar LH-stegringen komma på kvällen runt cykeldag dag 15-16 och vara i 36 timmar. Har också fått ägget mätt samma dag som första kvällsstegringen dykt upp och det har då varit 21mm. Använder Clearblues rosa digitala ÄL-test och ibland även vanliga stickor. Nu till problemet: Var på ultraljud i torsdags (cykeldag 13) och då var ägget bara 10mm, så det bedömdes att det var väldigt liten risk att ägglossningen skulle ske över helgen och på sätt missa inseminationstillfället. Både cykeldag 13 och morgonen cykeldag 14 var ÄL-test negativa, MEN dagen efter i fredags (cykeldag 14) visade Clearblues ÄL-test plötsligt en glad gubbe vid 17:00 och ÄL-stickan visade ett tydligt streck men inte riktigt lika starkt som kontrollstrecket. Testade igen vid 22:00 och då var båda testen negativa igen, ingen glad gubbe och inget tydligt streck. Samma sak idag lördag; negativt hela dagen. Känns så konstigt eftersom stegringen aldrig betett sig så innan och att ägget bara var 10mm i förrigår. Kan det varit någon form av falsk stegring? Har någon varit med om något liknande? Kan vi hoppas på att den ”riktiga” stegringen kommer?

2020-10-24
Smulan70
Smulan70

Tack, smulan, för att du la till din senaste uppdatering! Jag hade negativt på ägglossningstest i förrgår, glad blinkande gubbe igår, och negativt idag igen. Blev mycket förbryllad. Men då kan din förklaring vara svaret varför. Tack! Då kan jag slappna av igen. Tänkte att min kropp hade gått helt bananas.

2020-11-02
DrCat
DrCat

Vill ge en kort uppdatering till er som varit med om något liknande och klickat in er på den här tråden.

Digitala ÄL-testen och stickorna var fram till imorse fredag (cykeldag 19) fortsatt negativa och basaltemperaturen visade ingen ökad temperatur som indikerade att ägglossningen skett. MEN idag så vände det, var precis inne för nytt ultraljud som visade en stor fin äggblåsa på 21 mm som var redo att släppa ifrån sig ett ägg. Så imorgon blir det insemination!

Fick också förklarat att en ”mini” LH-ökning som bara varar någon enstaka timme kan dyka upp några dagar till en vecka innan den riktiga ökningen. Hade bara otur nog att lyckats pricka in miniökningen så att det syntes på ÄL-testet och skapade onödig oro. Hoppas att inte fler av er där ute råkar ut för samma sak och misstar det för att vara den riktiga ökningen.

2020-10-29
Smulan70
Smulan70

Ahaaa då förstår jag, det och helt förstående att ni helst vill göra det utan hormoner! Det hade jag oxå gjort om jag kunnat! Håller tummarna för er att de hittar en lösning :)

2020-10-25
FamS9
FamS9
Bebis på 6 månader

Det är bara att fråga på! :) Har mätt LH-ökning och basaltemperatur i cirka 2 år och det har alltid följt samma mönster tidigare. Det är första gången det här händer. Eftersom min cykel fungerat ”som den ska” ville både vi och kliniken undvika hormoner om det inte skulle behövas; exempelvis om ägglossningen beräknas komma på en helg. Det var därför ultraljudet gjordes i torsdags och som då bara visade ett litet ägg på 10mm, hade det varit större hade jag fått en hormonspruta för att få ägget att släppa och inseminerats innan helgen. Kliniken bedömde då att ägglossningen skulle följa vanliga mönstret och att inseminationen borde kunna ske måndag/tisdag nästa vecka. Men sen kom den där konstiga LH-stegringen dagen efter ultraljudet och som bara varade någon timme.. inte 36 timmar som det brukar. Om det skulle fortsätta såhär är vi absolut öppna för stimulerad cykel, men vill undvika om det går att få till utan. Härligt att höra att det fungerat bra för er!

2020-10-25
Smulan70
Smulan70

Med risk att verka för frågvis måste jag bara fråga (mest för att jag är ovis och nyfiken) varför gör ni en ostimulerad befruktning när ni inte är helt hundra på när och hur lång din ägglossning är ?
Våran son är gjort med ivf där vi fick hjälp med allt ifrån stimulering till äggplock till befruktning, vilket kändes väldigt bra då allt kontrollerades och styrdes helt via kliniken. Som sagt , inte alls min mening att verka frågvis eller ifråga sätta något, bara nyfiken :)

2020-10-25
FamS9
FamS9
Bebis på 6 månader

Tack för ditt svar! Mäter basaltemperatur också, men temperaturhöjningen kommer först 3 dagar efter första LH-stegringen för mig så är för tidigt att säga än. Är ute efter om någon varit med om något liknande - felaktig/falsk LH-stegring eller LH-stegring som kom för tidigt och bara visades någon enstaka timme. Eller om någon fått LH-stegring trots att ägget bara var runt 10mm. Hoppas på att ”riktiga” LH-stegringen som brukar vara i 36 timmar fortfarande ska dyka upp här så att vi inte gått miste om en graviditetschans.

2020-10-24
Smulan70
Smulan70

Ingen erfarenhet av det du beskriver tyvärr men vill tipsa om att till nästa cykel börja mäta din temperatur. En temperaturhöjning bekräftar ägglossning, så slipper du gå i ovisshet.

2020-10-24
CEESE
CEESE
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...