App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Låter er bebis också så?

Jag födde min son för 3v sedan. V 40+1 efter igångsättning. Förlossningen gick väldigt fint, men märkte efter kanske 12 timmar att det lät som han hade jättejobbigt med andningen och frågade om detta, men BM så att det var lugnt. Men var på igen för när han äter låter det som han skulle behöva harkla sig och nästan tappar andan.. framförallt när han äter, men låter även liknande när han sover och bara är också. Tillslut kollade en läkare och hans hjärtslag låg på 93 (!) Vilket tydligen ska ligga på mellan 30-60 för bebisar. Han fick dessutom långdragen gulsot men allt är nu okej förutom att jag fortfarande tycker att han låter exakt likadant. Träffade en överläkare på KS efter jag bett de ta lever prover o allt på honom, o frågade då åter igen om andningen.. Men läkarna verkar inte vara oroliga. "Många bebisar låter sådär".. Men låter era som de knappt får luft? Och skulle behöva harkla sig typ.. ? Ligger varje natt och kollar på honom så han bröstkorg rör sig då det är som han försöker ta djupa andetag med de blir intensiva och korta och gurglande ljud.. :/

2020-10-24
AnnnaG
AnnnaG
Bebis på 1 månader

Jag var också oroad över andningen särskilt i blrjan! Låg och lyssnade på henne på nätterna. Jag droppar i köksaltlösning i näsan ibland när jag tycker hon låter rosslig. Tycker det hjälper. Om de är riktigt täppta ska man ju spruta in med fart så snoret åker bak i svalget. Men det är tydligen obehagligt så det vill jag inte göra i onödan..

2020-10-28
Simara2
Simara2
Bebis på 2 månader

Har nu läst och det låter som det kan vara Laryngomalaci.

"Det är alltså brosk i halsen som är för mjukt så att vid varje andetag sjunker luftvägarna ihop och blir trängre. Det gör att det är svårare för luften att passera och det låter en massa. Rosslar, piper, snarkar och grymtar. Men det är ofarligt, så länge de växer och går upp i vikt så är det ingen fara.
Det går att operera ifall de har stora problem med maten. Men i vanliga fall så växer det bort. Till oss har de sagt att det växer bort inom 2-3månader,
men som jag kan läsa mig till så står det oftast inom 1år."

2020-10-25
AnnnaG
AnnnaG
Bebis på 1 månader

Vi hade samma med våran bebis som dock är förtidigt född men annars frisk. På BVC sa dom att hon var lite förkyld men sen när vi var på akuten pga av förstoppning sa den läkaren att det år omoget bråsk! Hoppas det är samma för er och inget att oroa sig för!

2020-10-25
SaraBFaug
SaraBFaug

Min bebis var också jättetäppt direkt efter förlossningen. Fick koksaltlösning från BB, där tog de en spruta och sköt in lite i näsan och sa att det är bra ifall de får suga på någonting direkt efter så att de sväljer ner det. Tyckte blev bättre så det har vi fortsatt med fast köpt små pipetter från apoteket. Är kanske inte helt svaret på din fråga men kanske kan kännas skönt att testa någonting. Bvc sa att koksaltlösning är helt ofarligt så en kan skölja flera gånger per dag om bebis är täppt.

2020-10-24
ChatNoir
ChatNoir
Bebis på 5 månader

Låtit likadant för min lille, var också superorolig och frågade bvc och kollade hans bröstkorg stup i kvarten. Iochmed Coronatider blir man ju lite extra orolig! Nu är han lite över 2 månader och det är inte alls likadant längre.. han kan låta lite slemmig i halsen ibland men bvc säger att det är normalt att dom låter slemmiga från amningen ( eller ersättning ) och att det inte är något att oroa sig för sålänge allmäntillståndet inte är påverkat.

Hoppas allt är bra med din lilles hjärta dock, det har jag ingen erfarenhet av!

2020-10-24
Elisabeth2020
Elisabeth2020
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...