App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hemorojder

Hej alla! Lite pinsamt ämne men....Jag har nyligen börjat få yttre hemorojder och just idag gör det väldigt ont att både gå och sitta, har ni något tips som lindrar smärtan lite eller måste jag köpa nåt från apoteket? Har läst runt lite om det och det enda som "botar" det är efter förlossningen, men orkar man gå så länge med en ond rumpa?? Nån fler som har samma problem?

2020-10-23
anmo90
anmo90
Gravid

Jag frågade min barnmorska om detta i måndags. Jag kan ta Xyloproct som vanligt, både suppositorier och salva sa hon.

Det hjälper för mig att göra det i ca 7 dagar.

2020-11-18
Strandjulia
Strandjulia
Gravid i vecka 7

Jag tyckte att dulcosoft hjälpe fantastiskt! Det är ett pulver man dricker som gör så att bajset blir mjukare då det binds mer vatten. Definitivt värt att prova, mina besvär försvann efter 3 dagar med dulcosoft kombinerat med salva.

2020-10-24
EllisochAlva
EllisochAlva
Bebis på 4 månader

Tack för tipsen, får springa dit idag och se om de finns kvar åt mig!

2020-10-24
anmo90
anmo90
Gravid

Jag hade också det i slutet av min graviditet och hade verkligen jätteont. Min barnmorska rekommendera en salva som var receptfri från apoteket som heter scheriproct. Jag smörjde morgon och kväll och det hjälpte verkligen. Det tog inte bort dem men smärtan försvann. Själva hemorrojderna försvann ca 2 veckor efter förlossningen men smärta hade jag ingen pga av denna fantastiska kräm. Hade jag varit du hade jag sprungit till ett apotek imorgon och köpt det.

2020-10-23
Emiliaa
Emiliaa
Bebis på 2 månader

Jag fick det efter förlossningen, hade först bara xylocain-salva från apoteket och tyckte det dämpade smärtan någorlunda, men sen sa de på akuten för nyförlösta, där jag var i ett annat ärende, att det finns bättre salvor mot just hemorrojder. Testade då Xyloproct som jag tycker hjälpt bra! Kolla dock med din barnmorska först, det står att man ska rådfråga läkare om man är gravid!

2020-10-23
Levira
Levira
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...