App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Extremt gnällig 4,5 månaders

Min dotter på 4,5 månad är så gnällig och har varit i knappt 1 månad nu. Kan ligga själv knappt några minuter innan hon bokstavligt börjar skrika och gnälla. Hon kan vara nöjd en stund i babysittern framför tvn men det känns inte bra för samvetet att ge så mycket tv-tid. Känner inte igen att hon var såhär gnällig och missnöjd sina första månader men det har verkligen eskalerat på senaste. Hon kan rulla från rygg till mage men blir så arg när hon tagit sig halvvägs och vänder då tillbaka till ryggen och börjar skrika. Och så fort kläder ska på så är det ett tredje världskrig på gång. Ja, listan kan göras lång. Antar att många kommer säga att ”bebisar är såhär” men vore ändå skönt att få höra om nån känner igen sig? Är detta nån period/ utvecklingsfas?

2020-10-20
Madden93
Madden93
Bebis på 5 månader

Definitivt en fas! Appen växa och upptäcka världen berättar om utvecklingssprång 4, bland många föräldrar känd som en av de jobbigaste faserna. Håll ut och det kommer gå över om ett tag, sen får du en nöjd bebis igen som har tagit sig förbi en intensiv utvecklingsperspektiv 😊

2020-10-30
Ullan91
Ullan91

Tänk på att små barns hjärnor inte är gjorda för att stimuleras så mycket som TV och skärmar gör. Så skippa det ett tag och härda ut.

Lek, sjung, avled med leksaker.
Måste man klä på barnet på skötbordet? Eller kan man ta ett plagg i taget i farten när man gör annat?

Kämpa på!

2020-10-30
solskensmamman
solskensmamman

Hade samma med mitt första barn och den enda som hjälpte var att gå till öppna förskolan typ hela dagen! Han behövde stimulering och blev helt tyst och nöjd där! Prova om du har omkring eller umgås med andra mammor.

2020-10-30
Adg22
Adg22

Haha exakt samma här... vart tog min söta snälla bebis vägen?! Allt är fel. Eller ja som du säger kan tv funka en kort stund, babblarna älskar han. Men får också dåligt samvete. Han kan få se på det medan jag dricker morgonkaffet bara så man får en lugn minut om dagen. Men det är kämpigt. Skriker så fort man lägger ifrån sig honom, speciellt på rygg. Påklädning är ju tydligen det värsta man kan utsätta dem för... men kånkar jag runt på honom konstant kan han vara någorlunda nöjd 😅 Definitivt fas tänker jag... har appen växa och upptäcka världen, har du sett den? Vissa dagar känner jag att jag bara vill att han ska sova hela tiden 😶 Man kan ju hoppas att det inte blir för långvarigt 🤞🏼

2020-10-22
Linea9
Linea9
Bebis på 6 månader

Ja bebisar är så här som du säger, haha vissa är mer nöjda än andra, fas är det alltid, i olika perioder har dem något. Kan gissa till dit barn dit barn inte är nöjd med att ligga så länge, de kan vara att synen blir nu bättre å bättre och att se annat än bara tak är så mycket roligare nu. De med kläder min son hade så mycket emot när tröja el body skulle ner från huvudet, det va som du säger krig. Jag slutade me att ta på han uppifrån, så jag tog på han nerifrån istället och rörde knappt huvudet. Flera månader kanske upp t 6 månader. Smidigt lätt och inget krig. Jag köpte en baby sitter också som är från 6 mån, men la han redan vid 4 månader, spände bra fast å nån filt el så å leksaker där, kunde iallafall vara nöjd en stund där.

2020-10-20
Leab
Leab
Barn på 2 år och 7 månader

Troligtvis en fas. Kände precis som du. Ingenting jag gjorde var bra. Be din partner avlasta dig eller om du har någon annan i din närhet. Man känner sig som världens sämsta förälder när det är såhär.
Vi har nyss gått igenom en fas och det var tufft 😅 men som tur är så har vår lilla haft dagar in emellan som vart bra så man får lite ny energi då och oftast är hennes beteende som värst i max några dagar.

2020-10-20
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...