App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Besök i coronatider

Hej! Väntar mitt första barn som kan komma vilken dag som helst, ska bli så himla roligt! Men det är en sak som oroar både mig och pappan i huset, och det är corona.. hur ska man tänka kring besök och att låta folk hålla i barnet? Hur har ni andra tänkt? Har vänner i vår närhet som precis fått barn, och dom tänker inte så speciellt på det. Just nu är det pappan här hemma som är mer orolig än mig, men skulle vara skönt att höra vad andra tycker och tänker och kanske finns det någon som kan lugna oss oroliga föräldrar lite :) har inte hört om att det ska vara farligt att låta familjemedlemmar hålla i barnet så länge dom är friska och symtomfria. Och även fast corona inte hade funnits, så hade vi vart noga med handhygien och att besökare ska vara friska innan dom hälsar på!

2020-10-17
Blivande förstamamna
Blivande förstamamna
nyfödd bebis

Vår son föddes i Maj och vi har låtit alla vi träffar som är symtomfria hålla honom precis som vi hade gjort även om det inte var pandemi. Har även skickat storebror till förskolan som vanligt och barn i alla möjliga åldrar har fått hålla/komma nära. Han har inte varit sjuk en enda gång trots att storebror varit det ett par gånger :) en sak jag har märkt är att dom allra flesta som träffat honom har låtit bli att pussas/gosa med ansiktet nära hans ansikte så det har nog hjälpt att hålla honom frisk

2020-10-22
Niam92
Niam92
Bebis på 5 månader

Är beräknad 1 jan. Ingen kommer få hålla utöver oss, får se hur länge.. Första barnet tycker jag ändå vi var försiktiga och hon kom mitt i sommaren men hon var ändå förkyld jättemånga gånger första tiden. Tror hon hade feber och förkyld vid 2-3 veckors ålder första gången. Det var såå jobbigt. Så kommer absolut vara ännu försiktigare denna gången. Angående andra barn känner vi främst barn i förskoleålder (kusiner) och dom kommer vi bara träffa utomhus. Känns så himla tråkigt men samtidigt är det ju inte värt det om bebis blir svårt sjuk, då kommer det ju kännas så onödigt.

2020-10-22
CEESE
CEESE

Har ni några tankar på om att låta andra barn träffa bebis? Alltså typ äldre barn i skolålder..
jag är kluven till detta. Min bebis är en månad gammal och just nu har vi bara låtit mormor, farfar, moster och faster träffa bebis.
Jag är tveksam till att träffa andra barn, tänker på förkylningar mest och givetvis vill ingen ha Corona heller, man vill ju själv va frisk så man kan va med och ta hand om sitt barn..

2020-10-22
IJO
IJO
Bebis på 1 månader

Frågade på BVC hur man ska tänka, och folk gör ju olika. Rs-viruset är farligare än Corona för små barn, och nu är det ju förkylningstider. Tänker också på om nån av oss vuxna skulle få Corona nu, när vi har händerna fulla och knappt sover, det vore ganska katastrofalt.
Min kontakt på BVC sa att en bebis som är 3-6 månader klarar av en förkylning mycket mycket bättre än en nyfödd, (som vår 16 dagar gamla dotter). Att få snuva när man inte kan fräsa ut, och så få svårt att äta och sova, det är jättejobbigt för en så liten. Dessutom är det inte barnets behov att bli hållen av andra än föräldrarna, det är ju de vuxnas... så man får göra sina egna regler, och riskera att verka överdriven. Jag lutar åt att ingen får hålla före tremånadersdagen, faktiskt.

2020-10-18
Levira
Levira
nyfödd bebis

Dom flesta höll sig på avstånd. Var inte direkt så vi träffade så många heller. Men till slut bestämde vi oss för att vi valde ut mina föräldrar och min sambos föräldrar, så dom fick hålla henne. Givetvis med en god hand hygien innan. Men det ska man alltid ha. Sen efter ett tag så släppte vi på det helt. Men jag tycker alla i vår närhet automatiskt hållit sig på avstånd. De helst på vår namngivning höll sig på håll.

2020-10-17
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 6 månader

Det här är så svårt. Vår dotter är nu en månad och ingen har fått hålla henne förens nu. Då har vi varit noga med att man måste tvätta händerna och inte ta emot någon som är förkyld. Det är säkert många som tycker vi är tidiga. Jag själv är kluven och funderat mycket kring detta. På bb sa de att man skulle vara försiktig i början men de ska man väl alltid vara. Kan tyvärr inte ge något bra svar men vänta ni kanske ska vänta nån/några veckor innan besök å att nån annan ska få hålla ert barn.

2020-10-17
Karolina88
Karolina88
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...