App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad kan man dricka som gravid?

Jag kan väl börja att säga att jag är en transkille, om ni undrar varför jag heter Johannes. Men det var inte det jag skulle prata om. Jag misstänker att jag är gravid och ska göra ett test på måndag när min pojkvän kommer. Men jag har ändå försökt tänka på vad jag dricker och så, bland annat har jag minskat drastiskt på kaffe till endast en kom per dag. Och te och energidricka dricker jag knappt längre för det har jag också hört kan vara skadligt. Men jag är liksom van att alltid ha något att dricka. Jag kunde dricka fem koppar kaffe och sex eller sju koppar te per dag. Jag funderade på örtte men det har jag också hört inte ska vara så bra. Oboy och juice känns som alldeles för mycket socker... Vad kan jag dricka som gravid??

2020-10-17
Johannes00
Johannes00
Försöker

Jag dricker två små koppar kaffe för att hålla lite energi uppe (räddning i början kan jag säga när tröttheten var som värst). En på morgonen och en efter lunch. Sedan är det väl allt annat förutom alkohol i princip? Och inga stora mängder te men någon kopp då och då är ju rimligt, jag brukar tänka att jag ska undvika ovanliga tesorter som är gjorda på mycket örter, just in case. Förstår att tankarna kring vad en stoppar i sig i början går på högvarv. Med tiden upplevde jag att det lugnade sig och nu faller sig det ganska naturligt. Hoppas du får uppleva detsamma ☺️ Lycka till!

2020-10-19
BananisJohansson
BananisJohansson
Gravid i vecka 26

Tre små koppar kaffe per dag säger livsmedelsverket är ok. Man blir generellt sjukt törstig som gravid så vatten och kolsyrat vatten (med smak om man tycker vanligt är tråkigt) är typ det man är mest sugen på tycker jag. Jag har druckit mängder med vatten och på helger typ lite alkoholfri öl/alkoholfritt bubbel :)

2020-10-18
Piglet89
Piglet89
nyfödd bebis

Jag vet att det kanske inte är samma grej om man är beroende... Men rött te, och koffeinfritt kaffe! 😁 Jag blev sååå sugen,mest för att jag tänkte att jag inte fick dricka.. sen kom jag på den idén 👍 Lycka till med bebis!

2020-10-18
Mandamamman
Mandamamman
Bebis på 13 månader

Kamomillte avråds det från på livsmedelsverkets sida, om jag inte minns fel. Det finns för lite forskning på örtteer för att man ska veta säkert, men indikationer på att det ökar missfallsrisken, var det inte så?

Vi har gjort jättemycket smoothies hela graviditeten, med alla slags frukt och bär. Frysta jordgubbar, mango, banan... (Hoppat över blåbär pga förstoppning bara.)
Vill man ha nåt varmt är det ju lite svårare, honungsvatten, egen varm choklad som bara sötas med honung... om man drar ner på socker vill säga, det är det ju inte alla som gör.

2020-10-18
Levira
Levira
nyfödd bebis

Jag drack en del sockerfritt men bara en sak, det är inte bättre bara för att det är sockerfritt. Så jag skulle inte påstå att det är fritt fram att dricka hur mycket man vill. Eller, alla gör som man själv vill. Naturligtvis. Men dom sockerfria innehåller sötningsmedel.

2020-10-18
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 6 månader

Fun light safterna 👌 Jag har graviditetsdiabetes och enligt både barnmorska och diabetessjuksköterskorna så är det fritt fram och dricka hur mycket man vill av det då det inte är något socker i det alls! Tips är att ha kolsyrat vatten så det blir lite mer "läsk"

2020-10-17
Louisebf1011
Louisebf1011
Gravid i vecka 38

Kamomill te är bra, pepparmynta också. Jag tänkte inte så mycket på drickande när jag va gravid. Jag drack allt möjligt (ej alkohol, energidryck, om ngn missförstår nu) men jag drack på allt möjligt i bra mängder, de man är sugen på, dricker du exempel en 2 liters cola på en dag kan vara för mycket men ett glas om dagen är bra. Förstår du va jag menar? Du behöver inte känna den pressen vad ska jag dricka utan drick de du sugen på i mängder.

2020-10-17
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader

Vatten eller kolsyrat vatten?

2020-10-17
CEESE
CEESE

Vatten 😂
Sen är rooibos-te ett tips då det är rätt likt svart te tycker jag. Det är naturligt koffeinfritt men verkar inte helt utrett om stora mängder kan ha andra negativa effekter.

2020-10-17
LisaJ
LisaJ
Gravid i vecka 17
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...