App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vecka 5

Jag och min sambo skulle behöva lite rådgivning vad andra tycker och eftersom det är så tidigt så vill vi inte prata med närstående. Han är 30, fast jobb, längtar efter att bli pappa, har körkort, bil, besparingar. Jag är 25 år och sjuksköterskestudent, har två terminer kvar, inga direkta besparingar, inget körkort och kommer få lägsta möjliga SGI. Det optimala skulle väl vara att vänta något år men nu är vi där vi är. Jag känner mig väldigt kluven för vi har ett otroligt bra förhållande och kommer hålla ihop, vi bor i en fin bostadsrätt, har familj och vänner omkring oss samt lever i ett land som Sverige. Men samtidigt känner jag mig inte redo för detta av ovan nämnda anledningar..

2020-10-16
Orebil
Orebil
Gravid i vecka 6

Tack för era svar!! Känns redan bättre över att första responsen inte var att vi behöver vänta.

Jag är livrädd över att berätta för min familj men min sambo tjatar om att jag ska göra det mest för att få råd från min syster som har en 1-åring nu. Varför jag inte vågar berätta är för att när jag förut sa att vi ville ha barn när jag pluggat klart blev min syster nästan arg och tyckte jag sedan skulle jobba något år först. Sen sa hon att min mamma var rädd för att jag skulle bli gravid ”nu”. Min systers och hennes barn har fått all fokus senaste året och jag/mamma är barnvakt minst två gånger i veckan och ställer upp hela tiden vilket är roligt men också intensivt för mamma. Vi har alltid varit väldigt involverade i hennes graviditet, allt hon oroat sig för innan barnet föddes och allt som är nu. Därför känns det som om min mamma inte skulle bli överlycklig över ett till barnbarn just nu. Men så kan man ju inte tänka? .

Sen är det väl lillasyster syndromet som gör att jag inte vill berätta, att dom inte ser mig som en vuxen människa som kan ta hand om ett barn trots att dom alltid säger hur bra jag alltid varit med barn. Så mycket tankar som snurrar just nu.

2020-10-16
Orebil
Orebil
Gravid i vecka 6

Hej!
Att du inte känner dig redo är ganska normalt. När jag blev gravid, var jag 30 år gammal och jag och min man hade varit tillsammans 8 år. Trots det var jag mycket orolig i början om hur ska allt gå när vi blir 3. Gradvis under graviditeten har jag accepterat mitt nya läge och när det var dags att föda ett barn så var jag redo.
Det viktigaste tror jag är att ni, som du sa, har en bra förhållande. Det kommer att hjälpa er att gå genom det svåraste, nämligen genom själva förlossningen och det första tiden med barnet. Nu är mitt barn 2 månader gammal och det har blivit mycket lättare med att sköta honom och jag är mycket stolt över det vi har gått alla tre tillsammans. Lycka till!

2020-10-16
Nataliie
Nataliie
Bebis på 2 månader

Jag skulle tänka så här om jag va ni:

Ni har ett stabilt förhållande med bra boendesituation och även om du får lägsta beloppet så arbetar din partner. Så från den synvinkeln skulle jag säga att det inte är några problem.

Angående studierna så ser jag inte det som ett problem, du är i v.5 och skulle alltså (om du har en relativt bra graviditet) kunna avsluta både höst och vårterminen innan bebis kommer. Och då har du en termin kvar efter föräldraledigheten om jag förstått det rätt? Då börjar du bara den terminen när lillen börjar förskolan :) Själv läste jag klart vårterminen trots att jag födde 2 maj. Allt går om man vill, planerar bra och får stöd av sin partner.

Man kan diskutera, analysera och hålla på hur mycket som helst. Gå på magkänslan. Blev ni glada när ni fick beskedet? Känn efter ett tag innan ni fattar ett beslut. Gör det som känns rätt för er

2020-10-16
Niam92
Niam92
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...