App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill ej amma

Jag ammade min första i 7 mån. Min andra försökte jag med i 1 mån men de funkade inte och tillslut blev de ersättning. Nu väntar jag min tredje och tänker välja bort amningen helt pga att jag tänker jobba halvtid så fort som möjligt. Hur har de funkat för er som valt bort det direkt ? Orolig att det kommer va hemskt efter förlossningen med ömma sprängfyllda bröst 🥴

2020-10-16
Pimm
Pimm
Gravid i vecka 14

FamS9 - Hennes val och orsak till valet är inte det minsta märkliga men dina kommentarer är. Orättvist mot vem? Och vem är du att döma? Hatar verkligen mammor som dig, som skriver ” det är upp till var och en” samtidigt som ni smyger in dömande och nedlåtande åsikter i kommentarerna. Dessutom är det inte sant att produktionen inte kommer igång om man inte ammar, mjölken kan rinna till ändå.

Till Pimm - när jag slutade amma min första son pga att det helt enkelt inte funkade gjorde mina bröst enormt ont och blev stenhårda. Det som hjälpte mig var tight sport-bh, varma handdukar på brösten och varma duschar. Tredje dagen var värst och då pressade jag ut lite så den värsta värken skulle försvinna, dag fyra var brösten mjuka och kändes som vanligt :) lycka till!

2020-10-23
Niam92
Niam92
Bebis på 5 månader

Hej!
Jag har två döttrar som jag valt att ge ersättning från start. Det har fungerat kanon med deras magar och allt sånt, brösten däremot har gjort väldigt ont pga mjölkstas. Fick tipsen att duscha varmt och massera för att dom värsta spänningarna ska släppa, om så bara för en stund. Även inflammationshämmande har hjälpt lite grann samt en tight sittande sportbh. Min mjölkstas började ca 3-4 dagar efter förlossning och höll i sig ett par dagar, var samma med båda barnen och avtog successivt🙂

2020-10-23
Veronica_86
Veronica_86
Bebis på 2 månader

Pediatrician and medicine and health columnist Dr. Daniel Summers:

“Very little frustrates me more than seeing breastfeeding treated as some kind of zero-sum benefit, as though the introduction of formula will inflict irreparable harm on a newborn’s system. I think it’s important to support mothers who opt to breastfeed, and there are certainly established benefits that go along with doing so. But those benefits are often overstated, with little evidence to support some of the claims made, and new mothers can feel inordinate pressure to provide them, even at unsustainable cost to themselves. Supplementing with formula, or opting to formula feed from the start, doesn’t mean your child won’t thrive, and having a mom who is less stressed and exhausted provides plenty of benefits for both baby and mother.”

💛

2020-10-22
Linea9
Linea9
Bebis på 4 månader

Ammetes
Det som är rätt för dig är rätt för ditt barn.
Men jag vet hur det här, mitt val att inte amma samt att börja jobba tidigt har också ifrågasatts ett antal gånger. Skit i det, du behöver inte förklara dig, aldrig någonsin. Du ställde en fråga, men fick ta kritik som du inte bett om istället. Av människor som dessutom inte vet hur det är att välja bort amning!
Jag önskar dig lycka till med bebisen och jobbet sen. 😃

2020-10-19
March
March

Min barnmorska sa att ersättning är precis lika bra som bröstmjölk och att närheten får dom ändå. Fördelen också är att man kan dela och barnet inte alltid blir extremt fäst vid mamman sant att många flaskmatade barn blir självständigare fortare då dom inte alltid söker bröstet för trygghet. De va hennes ord.

Jag kan oxå tycka att det är fult av dom som ifrågasätter utan att veta alla fakta bakom.

Jag har ett företag att sköta och behöver kunna jobba iaf 50% och det var dealen med sambon för att skaffa ett gemensamt barn. Jag har som sagt två sen tidigare.

Pratade med en vän som har 3 barn. 1 är ammad och han är allergisk mot i princip ALLT från nätter, mat, djur å pollen. Ingen av dom andra barnen är det och ingen av föräldrarna har allergi.
Samma sak för mig med min ammade. Kanske slumpen. Men ändå.

För mig var aldrig amning något mysigt å inget jag känner att jag kommer sakna. Men jag kanske hinner ändra mig, vem vet!

2020-10-19
Pimm
Pimm
Gravid i vecka 14

Jag är påläst i ämnet då jag tog beslutet att inte amma mitt tredje barn och ville veta vad det kunde innebära för henne. En mängd forskning som kommit de senaste åren visar att i i-länder med god tillgång till rent vatten är fördelarna med amning jämfört med ersättning väldigt små.
Tyvärr så lever vi i ett land där det är olagligt att göra reklam för ersättning vilket gör att amningshetsen från sjukvården får verka oemotsagd. Jättetråkigt och orsakat många förlossningsdepressioner i onödan (bl.a mina två). Jag önskar att man som blivande mamma fick information om båda sätten att mata sitt barn och dess fördelar och nackdelar så att alla kan göra ett välinformerat val.

2020-10-17
1984
1984
Bebis på 4 månader

I min region ger man inte tabletter längre, så jag fick avsluta min mjölkproduktion ”själv”. Det rann till efter ca 4 dagar trots ingen amning alls och brösten var spända och ömma i ungefär tre dagar innan mjölken försvann igen. Stundtals smärtsamt, men så värt det i jämförelse med den smärta amningen orsakat med mina två tidigare barn.
Skönt att du redan har barn och är trygg i ditt beslut så du inte påverkas av alla nedlåtande och okunniga kommentarer :)

Härligt med en mamma som går emot normen. Det är ju så viktigt i alla andra frågor att varje familj ska få göra det som är bäst för dom. Konstigt att den åsikten så lätt byts ut mot mumshaming när det kommer till amning och hur tidigt en mamma vill gå tillbaka till jobbet.

2020-10-17
1984
1984
Bebis på 4 månader

Alla får göra som de vill men börjar man säga att amning inte är bättre än ersättning har man inte läst på ordentligt. Oavsett u- eller i-land. Onödigt att sprida sådant som inte stämmer då det kan påverka de som faktiskt inte vet bättre eller som vill amma. Det går heller inte att säga ”jag tror inte på det för jag har upplevt...”. Forskning handlar inte om individnivå. Helt okej att ha andra upplevelser men det betyder inte att all forskning är fel.

2020-10-17
CEESE
CEESE

Oj vilka förlegade och orättvisa åsikter folk bjudit på här. Har svårt att se att någon skulle kommenterat ditt val om du var man. Men så är samhället tyvärr. Finns en grupp på Facebook som heter Rätten att välja flaskmatning, gå med där istället så slipper du bli dömd, för det är det sista man behöver. Kvinnor ska stötta andra kvinnor tycker jag, men man är ju olika 😉 Börjar man läsa på ordentligt finns det få fördelar amningen ger i vårt i-land. Din bebis mår bra om du mår bra. På förlossningen kan du få dostinex. Lycka till kära du 🙂

2020-10-17
Linea9
Linea9
Bebis på 4 månader

Inte ammat mina två barn och tänker inte amma tredje heller. Med första var det inga problem alls, tog en tablett efter förlossningen och sen inget mer med det. Med andra läckte det endel men inte så att jag hade ont eller så. Lindade aldrig eller höll dom varma, hade vanlig BH. Jag har bara positiva saker att säga om ersättning. Har vetat precis när mina barn är hungriga och haft koll på hur mycket dom ätit och även kunnat planera saker utefter deras mattider 😊

2020-10-16
Jensmark
Jensmark

Ja, det är väl tur att vi alla får vara olika eftersom vi är det. Godkväll på er alla. 😃

2020-10-16
March
March

Vi alla är olika och har olika värderingar och tankar och känner du att du inte vill amma för att det passar dig bättre så är det ditt beslut men att du inte kan amma för att du vill börja jobba tycker jag är en märklig och orättvis anledning.

2020-10-16
FamS9
FamS9
Bebis på 5 månader

Ammentes.
Jag kände precis som du, jag ville också jobba, kunna känna att barnet behöver mig och min partner precis lika mycket, i alla situationer.. Att kunna dela på nätterna är en annan fördel 😜 Har precis som du inte heller uppfattat att mina barn som har ammats är mer friska än dom som inte har det. Kanske bara slumpen men ändå.

2020-10-16
March
March

Du kommer att få hjälp å tips å allt på förlossningen, du är inte den enda å
Sista som väljer bort amningen å alla har åsikter om allt :S va inte orolig, du kmr få dem
Bättre tipsen på förlossningen än här

2020-10-16
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader

Jag har som sagt ammat tidigare men tycker bara att de va drygt å jobbigt å jag blev alltid en mjölkko som skulle va tillgänglig. Tycker alla ska testa, men amning är inget för alla.

Min helammande pojk har dessutom astma och allergier och vart mycke mer sjuk än den jag inte ammade (på grund av att det inte gick).
Så jag köper tyvär inte att det är bättre med amning. Jag vill kunna dela på hela ansvaret med sambon och kunna ha samma möjligheter till jobb och träning som han. De är mitt 3e å hans 1a barn.

2020-10-16
Pimm
Pimm
Gravid i vecka 14

Jag har valt att inte amma två av mina fyra barn. Jag fick en tablett efter förlossningen som skulle stoppa mjölkproduktionen. Dock fick jag mjölkstockning iaf Pga att jag slarvade med att linda brösten hårt och hålla dom varma. Så det är vad du ska göra, skaffa en tajt sport-bh och se till att alltid bära tjocktröja. Och får du mjölkstockning får du absolut inte pumpa utan bara duscha brösten väldigt varmt och länge.
Lycka till! 😊

2020-10-16
March
March

Håller med cissan där... även om man skulle börja jobba deltid kan man dessutom delamma, all amning är bättre än ingen. Men de är helt upp till var och en, skulle du inte amma alls så kommer ju inte din produktion igång så de blir nog inga problem om du väljer att bebis ska få endast ersättning

2020-10-16
FamS9
FamS9
Bebis på 5 månader

Kan inte förstå Att man väljer bort en sån sak i v 13 för att man måste börja jobba tidigt? 🤔 Såklart väljer var å en själv. Vet att min svägerska var obekväm med amningen på första barnet å tänkte låta bli med andra. Blev dock inte så utan då funkade de å hon delammade Några månader och tyckte det var jättemysigt. Tror dock Inte brösten blir fulla om hon inte börjar suga.

2020-10-16
Cissan25
Cissan25
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...