App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ensamstående - förvirrad

Hej! Jag är ensamstående med min dotter. Hennes pappa har inte varit närvarande under graviditeten eller knappt brytt sig. Han har inte hjälpt mig med någonting. Men nu helt plötsligt vill han ta hela vårdnaden från mig.. jag har aldrig hindrat honom från att träffa henne, jag meddelar hur hon mår och besök hos läkare m.m. Dem senaste gångerna han har träffat henne så har han haft med sina föräldrar.. och ja han träffar henne typ 1 gång varannan vecka pga hans jobb. Men han ringer aldrig och pratar med henne, han frågar inte hur hon mår eller något sånt. Känns inte som han bryr sig så. Och detta gör ont I mig och man blir förvirrad. Hon ska börja förskola i nov, hon blir 1 år. Men han anser att hon ska gå på 2 olika dagis varannan vecka som jag kan tycka kommer bli väldigt förvirrande. Hela situationen är förvirrande. Jag har gått med på sammarbetssamtal men där är han bara på om att han ska gå till rätten och att jag är en dålig mamma I stort sätt pga mitt förflutna. Som ung va jag sjuk i anorexi och hade ångest och mådde rent ut sagt åt skogen. Men det va då.. Under graviditeten jobbade jag som en gris, dag som natt för att kunna ge allt som min dotter behövde och behöver.. i stort sätt så jobbade jag in i slutet av graviditeten. Kontakten har och är sådär mellan oss..men alltid meddelat honom och försökt. Men aldrig någon respons. Någon annan som varit med om detta? Man känner sig förvirrad Men man vill ju att sitt barn ska ha de bästa ..allt handlar ju om henne och hennes välbefinnande.

2020-10-15
Mossan90
Mossan90
Bebis på 11 månader

Det är nästan 11 mil mellan oss tyvärr.. så känns som att det inte skulle vara för hennes bästa :(

2020-10-15
Mossan90
Mossan90
Bebis på 11 månader

Niam92 tusen tack för ditt svar! Det gav mig extra energi och kött på benen. Tack!!

2020-10-15
Mossan90
Mossan90
Bebis på 11 månader

Min sambos son har förskoleplats i två olika kommuner då min sambos ex bor i en annan kommun än vad vi gör. Vi trodde inte att detta var möjligt men vi fick reda på att man kunde ansöka om det och vår ansökan gick igenom. Nu är min sambos son äldre än ditt barn men för vår (hans) del har det fungerat över förväntan. Det är ju svårt att veta hur det skulle bli för ditt barn då alla är olika och det är ju inte heller säkert att alla kommuner tillåter två förskoleplatser.

2020-10-15
Carroline90
Carroline90
Gravid i vecka 40

Jag anser att om du har försökt ditt allra bästa på alla sätt du kan att få honom bli en aktiv och stabil del av barnets liv men han inte lägger samma energi på det så är det hans problem. Ja visst har barnet rätt till sina föräldrar, men dom har också rätt till stabilitet och kontinuitet. Du ska inte medla deras relation, utan han som förälder bör själv aktivt göra saker för deras relation ska vara bra och utvecklas. Lägg din energi på dig och ditt barn istället, fokusera på er relation och låt honom inse vad han missar.

Angående förskolan så får man inte ha plats på två olika verksamheter. Om någon fått igenom det måste det ha handlat om extrema omständigheter.

Låt vårdnadsprocessen hålla på, visa att du är samarbetsvillig och att du sätter ditt barns bästa i fokus så kommer det gå bra. Han kommer högst troligen inte få ensam vårdnad med tanke på att du är barnets första anknytningsperson och stabilitet

2020-10-15
Niam92
Niam92
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...