App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sömnproblem

Hej. Min sons sömn är K A T A S T R O F A L! jag börjar känna mig desperat efter att få sova ordentligt på natten. Vid 7 månader började han sova igenom de flesta nätterna, men nu är det säkert 2 månader sedan han gjort det sist (han är snart 11 månader). Han vaknar typ mellan 12-02 på natten och ska upp, tror att det är morgon men är samtidigt svin trött. Jag försöker ge mat, han somnar ej om som han alltid tidigare gjort. Bara bökar, ställer sig upp i sängen, gnäller. På dagarna sover han bara ca 2 h, knappt det, så borde ju inte vara att sover för mycket? Han får välling innan han somnat men vaknar ändå och är verkligen HUNGRIG. Magen kurrar liksom, fast han äter jätte bra på dagarna. Är så trött, även jag sover piss dåligt då jag bara väntar på att han ska vakna hela nätterna. Finns det någon som har tips?!

2020-10-15
Mariajosefinh
Mariajosefinh
Bebis på 10 månader

Inte vad du vill höra men det låter helt normalt. Det är vanligt att barns sömn är oregelbunden och vad vi anser som ”dålig” upp till 3 års ålder. Vad gäller mat skulle jag absolut inte vägra om han så uppenbart är hungrig och magen till och med kurrar. ”En hel natt” som man ofta hör räknas för en så liten som ca 6 h. & det är verkligen inte alla som ens sover så länge i sträck. Är du ensamstående? Annars kanske din man/sambo kan ta nätterna ett tag? Vi har alltid resonerat som så att det viktigaste jobbet är att ta hand om bebis, du har ju ansvar för ett liv och behöver sova så mycket som möjligt. Så länge din man inte är typ takläggare eller läkare eller annat med risk för sitt eget eller andras liv.

2020-10-15
CEESE
CEESE

Försök att se till att din partner (Om du har någon) tar varannan natt. Så gör vi här hemma, vi delar lika på sömnlösa nätter. Och jobb också iofs. Men du måste ju funka och vara pigg lika mycket hemma som på jobbet. Och så länge man inte ammar på natten är det ett alternativ.
Sen är det som ovan säger, vatten istället för mat kan du prova. Det funkade på storebror iallafall. Lycka till!

2020-10-15
March
March

Om han äter bra på dagarna å välling innan han somnar så behöver du inte ge mat under natten. Ibland kan de va så att han blir ”trött,pigg” pågrund av maten under natten. Att magen kurrar brukar inte alltid va hunger, du säger att han äter bra så jag kan anta att det är bara tarmarna som låter. De lite som amning under natten barn vaknar av att ammas för att dem vet att de finns där, är likadant med maten, dem vaknar för att dem vet att dem får de å ”fördröjer tiden me att vara vaken” testa ba vatten när han vaknar å se om han somnar om. Några dagar.

2020-10-15
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...