App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad ska jag äta?

Hej ! Jag är nu gravid i v10. Och jag har så sura uppstötningar och ett konstant illamående. Inte jätte starkt illamående, men ett sånt som alltid finns där. Jag tycker inga råd jag fått ang mat hjälper. När det blir för jobbigt tar jag samarin eller en novalucol. Och det hjälper oftast. Men snälla, vad äter ni när illamåendet är som värst men man ändå är hungrig?

2020-10-14
Jessika92a
Jessika92a
Gravid i vecka 12

Jag mådde också jätteilla. Överlevde på banan, Jalla och nyponsoppa. Jag kräktes även när jag borstade tänderna, barntandkräm var min räddning! Pepsodents Pokémon 👍

2020-10-15
JuliaCL
JuliaCL
Bebis på 3 månader

För mig funkade bröd bäst typ rostade mackor .

2020-10-15
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 5 månader

Jag levde på mariekex och kall mat, tex sallader, när de var som värst :)

2020-10-14
SandraM
SandraM

Jag hade 0 aptit första trimestern men kunde alltid äta: fil, yoghurt, pannkakor, risifrutti, mannafrutti, och ibland knäckebröd med smör och ost. Tyckte ofta ”riktig” mat var äcklig, så körde på frukostmat för att få i mig något alls. Blir mycket bättre i andra och tredje trimestern så håll ut!

2020-10-14
Piglet89
Piglet89
nyfödd bebis

Mot halsbränna och sura uppstötningar skulle jag rekommendera Omeprazol, det är det enda som hjälp mig under graviditeten.
Mot illamåendet så smååt jag i början av graviditeten Mariekex mellan måltiderna, det tyckte jag dämpade illamåendet. Senare i graviditeten fick jag tipset om sötmandel, så detta hade jag alltid med mig i väskan och åt ca 5 stycken när jag kände att illamåendet var påväg. Under perioden när jag mådde illa så fort jag satte mig upp i sängen hade jag sötmandlar på sängbordet så att jag kunde knapra i mig några stycken innan jag gick upp. Om det sen är särskild mat som du märker så skulle jag rekommendera att låta bli att äta det. Jag har tillexempel fått väldigt svårt för att äta ljust bröd under graviditeten efter att ta spytt upp ganska många frukostmackor med just vitt bröd. Tänker att det finns så mycket annat man kan äta och förhoppningvis kan man gå tillbaka till ”gamla vanor” efter graviditeten. Hoppas att du får lite användning av mina tips.

2020-10-14
Carroline90
Carroline90
Gravid i vecka 40
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...