App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fördela vila

Både jag och min man är hemma nu med våran son som är 7 månader då jag är mammaledig och han är i stort sett arbetslös.. JAG tar hand om våran som varje natt (brukar vara vaken iaf 2 timmar) och min man får sova hela nätter men ändå vill han helst vila nån timme på dagen fast våran son är vaken. Har jag fel att tycka att vi båda borde vara vaken på dagen när våran son är vaken (om vi inte mår dåligt eller är sjuk förstås) Vad tycker ni?

2020-10-12
Eamh89
Eamh89
Barn på 1 år och 6 månader

Att vara föräldraledig (väldigt dumt ord) innebär att man är föräldraledig från sitt jobb. Det är 8 timmar/dag, 5 dagar/veckan. Sen har man tillsammans ett gemensamt ansvar för barn och hem om man lever tillsammans med en annan vuxen person. Och att inte få sin sömn tillgodosedd är tortyr. Så självklart ska väl han kunna ta någon natt i veckan eller ta barnet en stund på dagen så du får vila eller få lite egentid.

2020-10-12
Sahra11
Sahra11
Bebis på 15 månader

Jag blir så provocerad av sånt här, så håller mig kortfattad för att inte börja kasta skit över någon. Självklart ska ni hjälpas åt och ta lika mycket ansvar, om han dessutom inte jobbar finns inga ”förmildrande omständigheter”. Vissa tycker det är helt okej att ta nätter men är aptrött på morgonen, då tycker jag det är helt ok att dela upp så den som föredrar vakna nätter tar alla dom medan den andra då istället tar morgnar. Men ena parten ska ju inte få både natt och dagvila?!

2020-10-12
Mislan
Mislan
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...