App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Depression och ångest.

Hej. Är jag är gravid i vecka 14. Har två barn sedan innan. Jag har dom tre sista dagarna känt mig väldigt deppig å nedstämd å haft mkt ångest mest på kvällarna innan lägg dax. Är de mycket vanligt under graviditet? Jag mår så dåligt å känner mig så ledsen för att jag mår som jag gör. Vad kan jag göra så jag börjar bli bättre igen?

2020-10-07
Tvåunderbarapojkar
Tvåunderbarapojkar
Gravid i vecka 21

Ja prata med din barnmorska! Jag gick igenom samma och försökte vänta ut det, vilket i mitt fall bara gjorde allt värre och tog glädjen från en stor del av min graviditet. Det finns otroligt mycket bra hjälp att få och det är prio ett att du mår bra som gravid, vänta inte för länge utan ta det på allvar 💛

2020-10-22
Linea9
Linea9
Bebis på 6 månader

Vecka 7-8 började jag känna mig nere, ledsen, ville vara själv, sova bort dagarna...
Jag sa som det var till mvc och fick remiss till psykolog på mödravården samt fick också ta kontakt med läkare på vårdcentral.
Äter idag antidepressiva, går regelbundet till psykolog en gång i veckan och varit sjukskriven pga graviditetsdepression.
Ta dina känslor på allvar och sök hjälp om du känner behov av det. För mig fick det så långt att jag inte ens orkade ta hand om mina barn eller kände glädje för bebisen i magen.
Är idag i vecka 22 och mår bättre men fortfarande sjukskriven och långt ifrån mitt vanliga jag.
Önskar dig lycka till!

2020-10-20
Frurenate
Frurenate
Gravid i vecka 28

Ta upp det på mvc!
Jag hade samma efter att jag fött barn och får idag hjälp.

2020-10-08
NS83
NS83
Bebis på 4 månader

Jag fick liknande känslor i början av min graviditet. Trots att jag längtat länge efter barn kunde jag då inte känna glädje och allt kändes fel. Tror det är mycket hormoner som spökar. Jag ”härdade” ut, blev bättre efter några veckor/någon månad tror jag! Sen öppnade jag mig för en kompis om mina känslor och det var väldigt skönt att säga det rakt ut.

2020-10-08
Mallona
Mallona
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...