App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Pappafråga - Ersättning för 10‑dagar som student/visstids

Hej alla pappor! Har en fråga gällande ersättning för 10-dagar, som jag hoppas kunna få svar på ifall någon är/har varit i liknande sits då jag inte fick bra svar från handläggare hos försäkringskassan. Fram till årsskiftet 2019/2020 arbetade jag och fick jag lön från min förra arbetsgivare, och började studerade heltid augusti 2019. Samtidigt som jag studerar 100% och får csn med bidrag så jobbar jag extra vid sidan av, visstidsanställning som konsult via bemanningsbolag som började direkt i samband med att jag slutade min tillsvidareanställning, en tjänst som motsvarar ca 40% (2 dagar i veckan). Fick vårt barn nu i slutet på augusti och tänkte ansöka om ersättning för 10 dagar, då jag avstått arbete i samband med födseln. Däremot så har jag endast tackat nej till arbete, dvs inte intresseanmält mig för att jobba då jag meddelat att jag ska ha barn, men är osäker på hur jag ska fylla i ansökan om ersättning. I tjänsten bokar man in sig på pass ett par veckor i förväg, men detta har jag då inte gjort i och med att vi väntade barn. I ansökan hos FK så dyker min gamla arbetsgivare upp och förra årets inkomst och arbetstid, som jag då inte jobbar längre hos men förstått det som att min SKI är skyddad och undrar därför om ansökan ska vara som det är när jag ansöker om dessa 10 dagar, eller om det kräver att jag fyller i uppgifter om nya arbetsgivaren? Är det ens möjligt att få utbetalt dessa 10 dagar i min sits? Tack på förhand!

2020-09-28
dernis
dernis
Bebis på 3 månader

Är ingen pappa och är osäker på vad som gäller runt de 10 FP-dagarna för den som är partner men varför skulle du inte få ta ut dem? Du studerar ju på heltid och behöver kunna vara ledig med din familj. När jag anmälde inkomst inför att andra barnet skulle komma baserades FP:n på första barnet då det inte hade gått 19 månader mellan barnen men behövde ändå uppdatera mina uppgifter.
Du måste säkert ändra dina uppgifter och uppdatera inkomsten om det gått ett år sen sist. Ring och tala med handläggare (vet att de inte alltid kan svara eller svara rätt🙄) eller lägg upp samma fråga på FK s Facebook sida för FP-frågor.

2020-09-28
Sahra11
Sahra11
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...