App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hög risk på KUB - förstörd av oro

Hej! Jag och mannen väntar vårt första barn. Så spännande! :) men glädjen och spänningen vände i förgår när vi fick beskedet 1:50 efter KUB. Bm sa att blodvärden, prover osv såg bra ut och att då hamnar vi på låg risk (1:11000), men pga nackuppklaringen så hamnar vi på 1:50... bebis låg dumt och det var svårt för henne att mäta, men hon gjorde det i alla fall uppenbarligen. Bm sa också att ”du får en tid för moderkaksprov nästa vecka”, så jag ska göra sådant prov. Och nu väntar alltså väntan på att genomföra provet (jag som dessutom är nål-rädd) och sen väntan på svar. Jag är helt förstörd av oro och ångest. Är det någon annan här som har fått hög risk och kanske in dela med sig av en solskenshistoria och ge lite hopp i denna situation? Ta hand om er alla!

2020-09-25
Jenfag
Jenfag

Tillägg till mitt tidigare svar. Läkaren kollade även på bilderna som barnmorskan mätt och kunde visa oss att hon hade mätt fel. Så hade han kollat direkt första gången hade vi inte behövt komma tillbaka.

2020-09-25
CEESE
CEESE

Jag tycker det låter konstigt (dåligt) att de inte bad en läkare försöka mäta först eller bad dig komma tillbaka efter några timmar eller någon dag för att mäta igen, om det nu var osäkert om hon mätt rätt. Eftersom det var just måttet som avgjorde. Jag fick avvikande värden på mätning i hjärnan på RUL pga bebisen låg dåligt, en läkare mätte 2 veckor senare och allt såg bra ut.

2020-09-25
CEESE
CEESE

Jag hade 1:28 på trisomi 21 och blev superledsen och fick göra moderkaksprov direkt som tur va. Jag kände det som att jag aldrig skulle avbryta graviditeten men då fick man förbereda sig för att få ett barn med Downs syndrom när man fått veta. Jag fick vänta kanske 5 dagar och hade sådan oro i kroppen och kändes som veckor men när jag fick samtalet så fick jag höra att provet inte visade på någon av de avvikelser de kollat. Sådan lättnad! Nu vet jag inte vilken trisomi du hade risk på jag kan bara utgå från Downs syndrom. Jag tittade inte på nålen och försökte andas igenom det. Va en otäck känsla som när de tar cellprov fast lite mer men det gick bra och kommer gå bra för dig med! För mig va det blodprovet som drog ner och åldern tror jag 35.

2020-09-25
Bullen2013
Bullen2013
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...