App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Framfall?

Jag födde barn (mitt tredje) för ca 7 veckor sedan.. förlossningen var normal, fick en mindre bristning som fick sys. För cirka 3 v sen upptäckte jag att när jag sitter på toaletten så är det något som täcker för där det i vanliga fall finns ett hål.. det försvinner när ställer mig upp eller om jag sätter mig på golvet. Första tanken är såklart att jag fått ett framfall.. men jag har inga besvär, förutom att det vid två tillfällen kommit brun/rödaktiga flytningar. Kontaktade min BM via telefon men hon viftade bara bort det och sa ”du är nyförlöst, och skulle det vara framfall så är det ändå ingen fara” Är det någon som har erfarenhet av framfall som vill dela med sig av sina upplevelser?

2020-09-25
wsmamma
wsmamma
Bebis på 2 månader

Det påverkar mig endast när jag behöver gå på toa eller är förstoppad. Den delen av tarmen buktar ut genom slidöppningen då musklerna i mellangården inte orkar hålla den på plats. Måste därför hålls ett tryck där för att tarmen ska hamna rätt så jag ska kunna bajsa (ursäkta detaljer).

Jag har fått höra att det ska gå att ordna men jag bör vara säker på att jag inte vill ha fler barn så jag inte behöver göra om ingreppet. På förlossningen med andra barnet sa bm att det var "synd" att jag inte sprack för då hade hon kunnat rätta till det direkt.

Googla bristning grad två komplikationer och se om du känner igen dig i symptomen.
Tyvärr blir man inre tagen på allvar av vården då de ser det som "bara" en liten bristningaskada.

2020-09-26
Mimsan
Mimsan
Bebis på 5 månader

Påverkas du av det på något vis? (förutom att det inte ser ut som det brukar..) Är det något som går att åtgärda?

2020-09-25
wsmamma
wsmamma

Jag har liknande men det är inte framfall jag har. Trodde först det var framfall men visade sig att de sytt musklerna fel så slidvöggen är försvagad (bristning grad 2). Det är alltså slidvöggen som buktar ut när jag sitter på toasitsen. Den kan verkligen bukta ut när jag inte gjort nr 2 på länge...
Hoppas förklaringen inte lät allt för flummig, fattade knappt när gynekologen förklarade för mig...

2020-09-25
Mimsan
Mimsan
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...