App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Behöver alla tips som går!!!!

Hej! Jag är gravid i vecka 12+6 och haft problem med illamående/kräkningar sedan vecka 7.. igår hade det gått en vecka sedan jag kräktes och tänkte att nu äntligen! Men nej, igår morse börja det igen.. och mår ständigt illa. Jag äter lergigan comp kombinerat med lergigan så jag får må bra imellanåt iallafall.. men känner mej ändå inte bra och får inte i mej all mat jag egentligen behöver. Det som blir när jag mår som mest illa är att det liksom suger till i magen och mår super illa i några minuter och sen försvinner det och ja mår jätte bra och sen kommer det igen. Någon mer som har samma besvär och tips på vad jag kan göra??? Jag är så less på detta... mvh

2020-09-24
theresem
theresem
Gravid i vecka 16

Då du passerat 12 veckor kan du diskutera att testa ondansetron med din barnmorska. Ett läkemedel mot illamående som man kan få om man har stora besvär efter v 12. Jag fick det först i v 14 men fick sen äta det resten av graviditeten då mitt illamående ej gick över. Gick ner massa de första tre månaderna och toaletten samt kräkpåsar var dagliga kompanjoner, men de tabletterna hjälpte.
Utöver det medicinska kan du testa åksjuke-armband. Sätts på handleden och trycker då på en punkt som ska göra att illamående avtar. Finns att köpa på flera ställen, bland annat flera apotek.
Hoppas du får hjälpa något eller att ditt illamående går över snart :)

2020-09-25
Miahbg
Miahbg
Bebis på 4 månader

Jag mådde också jättedåligt. För mig fungerade piggelin och även halstabletter i typ honungssmak, sen äta mild snäll mat för magen, typ potatis och torsk, pannkakor och ljust bröd.
Jag hade även stödstrumpor då jag lätt svimmade när blodtrycket blev dåligt, glöm inte att dricka. När jag spydde ofta så kände jag att jag lätt blev uttorkad och blev såå torr ändå ner i halsen, köpte salivstimulerande tabletter på apoteket

2020-09-25
Anla94
Anla94
Bebis på 4 månader

Ett tips!
Kroppen mår illa när du saknar näring i kroppen, näring som barnet tar ifrån dig när du är gravid. Mitt tips är att äta små mängder med korta intervaller. Något som alltid funkat för mig i alla fall. Va oxå något min läkare tipsade om när jag tog upp problemet. Hoppas tipset hjälper!

2020-09-24
katta1
katta1
Gravid i vecka 38

Behövde aldrig DROPP, ska det stå.
Levde sen mest på pannkakor till stor del. Det höll sig ok i magen...

2020-09-24
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 3 år och 3 månader

Känner igen mig och tyvärr blev jag aldrig av med konstanta kraftiga illamåendet.
Det hjälpte lite grann att äta typ belvita kex direkt i sängen på morgonen, äta mindre portioner mat, och undvika viss mat jag annars älskade (till ex lax, avokado, viss frukt)
Kräktes flera ggr dagligen till ca v 18-20. Fick tyvärr illamåendet tillbaka sen v 28 och till barnet kom. Så ingen solskens historia direkt, i mitt fall ”är det bara så att vara gravid”. Det är en begränsad period. Jag behövde aldrig dock trots konstant illamående. Men börjar du tappa i vikt eller blir uttorkad kommer du få hjälp från vården.

2020-09-24
Premiemamma
Premiemamma
Barn på 3 år och 3 månader

Lergigan comp kombinerat med primperan** ska de såklart stå!

2020-09-24
theresem
theresem
Gravid i vecka 16
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...