App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kan ni ge mig tips och råd?

Behöver tips och råd angående mat och ersättning. Vår tjej är snart 6 månader. Hon är väldigt intresserad av all typ av mat hon smakat på. Hon har sedan några veckor tillbaka vart väldigt strulig med att ta flaskan. Hon gnäller, tar den i munnen, spottar ut den som Kommer i munnen och så upprepar Hon detta några gånger tills hon till slut tar den och slukar hela flaskan. Jag vill naturligtvis inte truga. Men vad beror detta på? Att hon inte tar flaskan på samma sätt som innan? Kvällarna är extremt jobbiga. Läste om vissa bebisar som vägrat ersättning och då har dom personerna valt att gå över till enbart mat. Jag hade gärna sett att hennes största föda är ersättningen. Hon får en portion med gröt och fruktpure om dagen, blev så eftersom hon var helt ifrån sig när hon inte fick mer än en smakportion. Är det något i utvecklingen? Är det tänder som spökar. Hoppas någon av er upplevt samma som kan ge råd. Tillägg, eftersom hon inte velat ta flaskan direkt så har jag börjat minska på smakportionerna hon fått. Och detta känns ju inte så kul heller. Vill ju att hon ska få smaka. Har alltid låtit henne smaka efter hon fått ersättning.

2020-09-24
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 6 månader

Jag kan komma med lite tips, detta kan ju bero på många olika saker men kan ge lite efter vad vi har fått uppleva som kunde hjälpa under somliga fall :)

* Ett tips gällande flaska, har ni testat herobilitys flaskor?
Deras dinapp är bättre utformat än tex vanliga mam flaskorna som finns i matbutikerna och har även en bra sil som man sätter i flaskan som gör att allt blandas extra redigt.

* Storlek på dinapp, kan även vara flödet och storleken på dinappen som orsakar en irritation för na,
tex så blev våran dotter typ "arg" på sin flaska när ersättningen/vällingen inte kom tillräckligt fort/bra.

* Tänderna, med tanke på reaktionen med flaskan så kanske det är att hon tycker att det är för varmt i flaskan och att de känns lite extra där tänderna är på väg att dyka upp.

* Sorts ersättning, kan även vara att hon inte gillar den ersättningen hon får, testa en annan sort och se om det löser sig lite bättre, dvs om de inte är flasksorten eller temperatur som är problemet.

Du behöver nog inte minska på smakportionerna, i huvudsak gör de som ni tycker passar er och ert barn bäst och pröva er fram, det kommer lite olika faser med tiden och detta med att hon strular med flaskan
kanske även har med tänderna att göra, håll lite utkik o se ifall det tittar ut någon :)
Om de skulle fortsätta så prata med bvc om de skulle kännas för jobbigt, det är deras jobb att finnas till hands när det är något som man undrar över :)

2020-09-24
Jenn1990
Jenn1990
Barn på 2 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...