App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Byte av barnmorska

Hej! Har min första tid hos barnmorskemottagningen på måndag, men känner redan nu en viss tveksamhet till den barnmorska jag har. Har haft lite kontakt med henne tidigare men känns inte som vi förstår varandra. Är det någon som bytt barnmorska? Tycker ett eventuellt känns så jobbigt, ska jag behöva tala om för nuvaranade barnmorskan att jag inte vill ha henne? Hur hittar man rätt? Känns så jobbigt men ändå viktigt..

2020-09-24
cmaja
cmaja
Gravid i vecka 10

Jag bytte bm under graviditeten och det var det bästa jag gjort. Hon var väldigt trevlig och sådär men hon kunde inte svara på en enda fråga och som förstföderska kändes det väldigt osäkert att ha henne kvar. Jag framförde helt enkelt mitt önskemål till en av de andra bm som såg till att jag fick byta. Inga problem alls och du har rätt att byta! Det är viktigt att det känns bra!

2020-09-25
Mirz
Mirz
Bebis på 1 månader

Tack så jättemycket för svar! Kände mig lite löjlig, ska se hur mötet blir på måndag så ska jag försöka byta om det inte känns 100% då.

2020-09-24
cmaja
cmaja
Gravid i vecka 10

Hade behövt byta BM under min första graviditet men vågade/orkade inte. Träffade en BM som egentligen hade behövt gå i pension😬 Bytte till ett annat MVC andra graviditeten då jag var livrädd att föda barn och behöva gå igenom samma igen och behövde ett mer lyhört stöd. Träffade olika BM den andra graviditeten men alla har varit fantastiska!
Byt BM om du inte trivs med den du träffar nu. Du behöver inte uppge skäl till varför. En graviditet, förlossning och tiden efteråt med bebis är livsomvälvande så viktigt att man känner stöd och trygghet.

2020-09-24
Sahra11
Sahra11
Bebis på 4 månader

Jag bytte barnmorska då hon inte var så ödmjuk och fick mig att börja gråta. Hon sa bla att pappan var ett svin. Visserligen har han behandlat mig illa, men det kändes inte bra när hon gick in så personligt och talade om för mig att jag aldrig fick träffa honom igen. Jag sa faktiskt till henne att jag ville byta och det gjorde hon åt mig. Är så glad över det nu när jag träffat min nya.

2020-09-24
Fjäril85
Fjäril85
Gravid i vecka 16

Lita på din magkänsla! 🤗
Jag var inte 100% nöjd med min barnmorska men bytte aldrig under graviditeten men jag ångrar mig verkligen. Jag och sambon klickade inte med henne och de kändes inte som hon lyssande på mig.

Du kan ringa mottagningen och be om en annan barnmorska så slipper du säga de direkt till henne :)

2020-09-24
SandraM
SandraM
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...