App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

VAB under graviditetspenning?

Sambons son är hos oss denna veckan och det var meningen att han skulle vara på förskolan torsdag-fredag när sambon jobbar men vi har valt att ha honom hemma dessa två dagarna pga att han verkar lite snuvig. Han kommer alltså vara hemma med mig som går på graviditetspenning på heltid och min sambo kommer jobba dessa två dagarna ändå så att han inte behöver vabba. Min fråga är då om jag kan ta ut VAB dessa dagarna? Och om det ens är lönt, jag kanske förlorar på det? Tacksam för svar om någon har någon erfarenhet av detta.

2020-09-24
Carroline90
Carroline90
Gravid i vecka 39

VAB är ersättning för förlorad lön.
Du har ingen lön nu = kan inte få VAB.
OM du ändå skulle vilja VABBA, så måste du gå tillbaka i tjänst, sen ansöka om VAB. Det låter sjukt konstigt och jobbigt att göra så.

Så bara låt barnet vara hemma med dej. Har du inte förmåga att ta hand om barnet pga graviditetsbesvär så kan vem som helst tex din sambo vabba när den avstår från att arbeta. Men det innebär alltid att man får ut mindre pengar än om man jobbar.

2020-09-24
solskensmamman
solskensmamman

När du ändå är hemma behöver du inte ta ut vabb. Vet inte hur det är med graviditets penning. Men jag gick ett tag på a-kassa och när sonen blev sjuk inte kunde lämna på förskolan som han går 15/v. Så tog jag ut vabb men fick 0 kr i 2 veckor. Förlorade ganska mycket. Så ångra att jag tog ut när jag ändå va hemma, fick leva skit snålt just den månaden.

2020-09-24
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...