App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

V. 5 och orolig

Hej! Har fått nyss veta att jag är gravid i vecka 5. Det som gör mig orolig är missfall. Hur ska man tänka? Jag är suuuuperorolig för att få missfall och kommer inte klara av det (så känner jag nu, vet att jag kommer klara det men man är så rädd) hjälp mig, jag är överlag ung och tokfrisk, aldrig varit allvarligt sjuk, röker inte, snusar inte och inte druckit alkohol på väldigt länge! Hur sk jag tänka, göra???

2020-09-22
Mattan08
Mattan08
Gravid i vecka 9

Missfall är tyvärr en hård verklighet och något vi får leva med. Både rädslan och risken. Det finns inget att göra utom att hitta någon att prata med om oron är så stor som du beskriver. Att träffa någon professionell är att göra sig själv en stor tjänst och kan ge dig bra redskap i hur du ska kunna hantera det. För det kommer inte försvinna av sig själv. Hoppas du hittar något bra sätt som fungerar för dig.

2020-09-23
Linnil01
Linnil01
nyfödd bebis

Förstår precis hur du känner! Jag var otroligt orolig under de första veckorna av min graviditet. Se till att prata med din partner så du får stöd och tröst. . Hade en kompis som fått två barn innan mig som jag fråga frågor som dök upp. Det var väldigt bra så se till o hitta nån som gått igenom det nyligen. Visst kan man prata med sin mamma eller så men ofta har dom glömt hur det var med de olika stadierna i graviditeten.
Jag berättade även att jag var gravid för två kollegor på jobbet som jag trivs bäst med, ganska skönt att kunna säga till nån så de vet ifall man är lite nere eller mår dåligt. Annars berättade jag för alla andra på jobbet först i vecka 12 efter kubtestet.
För mig kändes allt bättre efter första ultraljudet så se till att boka in det. Jag gick till barnmorskegruppen i Göteborg och där kunde man boka in tidigt ultraljud redan i vecka 8 eller 9. Då får man se så den har hjärtslag. Sök runt lite på vart man kan göra det är mitt tips.

2020-09-23
BFnov19
BFnov19
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...