App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Järntillskott blutsaft - erfarenheter

Hej, jag har läst det ska vara lättare för kroppen att ta upp järn från blutsaft jämfört med andra tillskott. Min barnmorska säger dock att det bara är skit och att man riskerar att få järnbrist. Jag har dock mycket problem med magen av mina tabletter och är nyfiken på andras erfarenheter. Har nån testat blutsaft och funkade det bra för er?

2020-09-22
malinc91
malinc91
Gravid i vecka 39

Jag drack blutsaft under min 5:e graviditet då jag fick problem med kräkningar när jag tog tabletter. Det funkade jättebra 👍, både för magen & järnvärdet. Nu vid min senaste graviditet åt jag SiderAl de funkade också jättebra.

2020-09-24
No 6
No 6
Bebis på 3 månader

Jag har testat tre olika sorters järntabletter hittills under min graviditet. Jag började med Niferex, därefter Duroferon och senast Sideral. Jag fick diarré av alla sorterna. Jag fick sedan tipset om Blutsaft och har börjat med det nu i veckan, än så länge klarar magen av detta så jag håller mina tummar. Jag vet dock inte hur mitt järnvärde ser ut just nu för det har dom inte kollat sen jag var på glucosbelastningen om jag inte minns fel, och det är 6 veckor sedan. Ska tilläggas att det är fyra olika barnmorskor som rekommenderat mig de fyra olika preparaten och alla fyra har sagt att ”detta ska vara det bästa för magen”. Så det är nog väldigt individuellt. Jag har alltid haft problem med min mage och har ofta haft ont och haft lös avföring, men sen jag blev gravid har detta vänt helt och min mage har varit bra och avföringen ”normal”. Men så fort jag tagit av järntabletterna har det som sagt blivit sämre.

2020-09-24
Carroline90
Carroline90
Gravid i vecka 39

Hej,
Sideral är ett tillskott som är bättre för magen och kroppen har lätt att ta upp järnet i de tabletterna. Kostar en del tyvärr. Jag hade riktigt dåliga järnvärden en period och då köpte jag både blutsaft och sideral. Fick bra värden till nästa besök hos bm. Värt att prova :)

2020-09-24
Puttonyos
Puttonyos
Gravid i vecka 37

Har också bekymmer med järntabletterna och magen. Har 2,5 kört med blutsaft, gravidvitaminer och niferex kanske 2 av 3 dagar (hej gravid teflonhjärna). Förra veckan hade mina järnvärden vänt och gått upp. Innan dess bara vitamintabletten och niferex. Sen ska jag låta det vara osagt om det är tack vare blutsaften eller om jag bara lyckats få i mig fler tabletter.
Men att inte äta niferex varje dag hjälper verkligen min mage så nu är den åtminstone inte omöjlig. 😊

2020-09-22
Sandra Å
Sandra Å
Gravid i vecka 36

Kan verkligen rekomodera & dricka blutsaft. Mina järnvärden ha vart super på grund av de vid mina graviditeter.

2020-09-22
Woanna
Woanna

Jag har vid flera tillfällen i livet tagit blutsaft och tycker det är mycket bättre än tabletterna. För att få bästa upptag av järnet i de ska de drickas med ett glas juice. Undvik mjölkprodukter i samband med blutsaft också, det försämrar upptaget av järn. (är ingen sjuksköterska eller så, men det är så jag lärt mig iaf.) ☺️

2020-09-22
FridaZetterman
FridaZetterman

Jag hade järnbrist i början av graviditeten men har precis som dig det redan jobbigt med magen så ville inte heller ta tabletter. Jag har kört på blutsaft hela graviditeten och mina järnvärden har varit bra hela graviditeten igenom. Sen har jag försökt äta en så järnrik kost som möjligt.

2020-09-22
Tildaa
Tildaa
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...