App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälp/Råd? Helammad med förstoppning

Hej! Behöver råd. Tar det från början... Min flicka har alltid helammats, med undantag för första levnadsveckan. Vid tredje levnadsveckan hade hon otroligt ont i magen och bajsade 16 gånger Per Dag. Vi fick då råd från BVC att ge henne Semper magdroppar. Vi gjorde det, och hennes magont försvann. Det gjorde även bajset. Hon bajsar i snitt var 13-14 dag, vilket är helt normalt enligt BVC. Hon fiser otroligt mycket, rapar bra, är pigg och glad. Min flicka blev tre månader igår. Vi trodde att problemet va löst, fram till två veckor sen. Då fick hon otroligt ont i magen, skrek och grät konstant och böjde kroppen i en båge. Då använde vi en Pysventil, efter råd från BVC och 1177. Det slutade då göra ont och bajset kom ut. Nu, 13 dagar senare, är det dags igen. Idag hjälper inte Pysventilen. Det kommer visserligen bajs, men bara 1/3 av vad som brukar komma och hon skriker samtidigt betydligt mer än vanligt... Nån som har varit med om samma och kan ge råd? Min BVC sa att eftersom det kommer bajs, så är hon inte förstoppad och att vi ska "härda ut"... Det är olidligt att se henne ha så ont och inte få råd.

2020-09-21
Elajni
Elajni
Bebis på 4 månader

Vår pojke bajsade bara om vi hjälpte till och han visade sig vara förstoppad (utredd av barnläkare). Jag upplevde inte att bvc tog det på allvar riktigt, gick därför till en barnklinik istället. I Stockholm finns en bra som heter alva, men vet inte vart du bor! Hoppas ni får hjälp 🌻

2020-09-23
Linea9
Linea9
Bebis på 4 månader

Att mata mer som solskensmamman och någon till skrev, är omöjligt. Hon äter varannan timme, är riktigt glupsk och ligger bra på alla kurvor på BVC, så att hon får för lite mat är det knappast.

Hon gillar massagen vi testat, men det har inte riktigt hjälpt ändå. Det får henne inte att bajsa eller fisa, utan jag tror mer att hon gillar beröringen i sig. Men ja, det är när hon ska bajsa som hon verkar ha så jäkla ont. Annars är hon glad, pigg och opåverkad av att bajsa så sällan.

2020-09-22
Elajni
Elajni
Bebis på 4 månader

Från 2 månader * skulle de stå.

2020-09-21
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader

Jag helammande också, gick aldrig mer än 2 dagar för min lille ska bajsa. Testa med att mata mera, som solskensmamman skrev, Kanske inte får in tillräckligt för att bajsa... de synd att de ska gå

Många dagar för att sen ha ont när de
Bajsar...
och dem oljorna hon skrev, räcker me pytte lite på
En tesked. I kina rekommenderar dem att börja med smakportioner redan vid 2 år, å
Här
Från 4. Helst 6. Så lite rapsolja skadar ingenting hjälper bara mot magen..

2020-09-21
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader

Som ditt bvc har sagt räknas det som normalt att en helammad bebis bajsar allt från varje till var 14de dag. Dock ska det såklart inte göra ont. Bebisars magar kan ju dock krångla länge utan att det är något utöver omogna tarmar. Det gör alltså inte ont hela tiden utan endast när hon ska bajsa? Har ni testat magmassage? Att ge en så liten bebis något annat än bröstmjölk eller ersättning rekommenderas inte (skulle alltså inte gett olja).

2020-09-21
CEESE
CEESE

Det kan vara så när barnet får i sig för lite mat.
Testa att mata oftare och mer + ge några droppar/en liten klick olja på tesked före matning. Det kan vara ekologisk rapsolja, kokosolja eller liten smörklick, välj det ni känner er mest bekväma med!
Fettet är bra för tarmarna och hjälper till bra.

2020-09-21
solskensmamman
solskensmamman

Det är precis det jag menar. Hon bajsar alltså en gång varannan vecka. Min BVC har sagt att det är helt normalt när man helammar, och det gör vi ju. Men det kan ju inte va normalt att få ont när hon väl bajsar?

Konsistensen på det som kommer ut är varken hård eller lös, kan tilläggas. Det är liksom som vanligt. Men misstänker att det gör ont eftersom det är så mycket bajs som trycker på?

2020-09-21
Elajni
Elajni
Bebis på 4 månader

Menar du att hon inte bajsar på 13 dagar sen bajsar hon sen inget mer igen på 13 dagar? Oj inte ens för min mage hade de varit bra å inte bajsa på nästan 2 veckor. Min sons barnläkarens ord är och ta kontakt med vården efter 9:onde dag... Jag har inte så bra tips, kanske en te sked olja om dagen hade varit bra.

2020-09-21
Leab
Leab
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...