App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Orolig mamma

Jag är mamma till en son på 1,5 år, han har just nu runt 10 blåmärken på vardera ben och även ett par stycken på magen och röda prickar. Det tar ett tag innan dom försvinner och såfort dom är borta kommer nya, alltså utan orsak. Jag är fortfarande hemma med min prins och ser alltså att han inte slår sig alls mycket så jag är så himla orolig att det ska vara något allvarligt. Det här har pågått ett tag och jag har varit i kontakt med vården som inte velat lyssna men jag har tjatat så nu äntligen har vi fått en tid, jag kan dock inte sluta tänka på det här och gråter jämt och är så orolig så ville egentligen bara höra om det finns någon där ute som har liknande historier. Tack på förhand

2020-09-20
Jennieanna94
Jennieanna94
Gravid i vecka 28

Har det hänt något nytt?

2020-10-10
solskensmamman
solskensmamman

Hur går det?

2020-09-29
solskensmamman
solskensmamman

Hur har det gått?

2020-09-26
solskensmamman
solskensmamman

Hur går det?

2020-09-23
solskensmamman
solskensmamman

Det finns en sjukdom som heter EDS (Ehlers-Danlos syndrom) den gör oftast att man får blåmärken lätt för att blodkärlen är väldigt känsliga. Många barn som har den sjukdomen och får blåmärken lätt har skolor osv trott att dem blivit misshandlade hemma för att dem haft så mycket blåmärken utan anledning. Så ni borde verkligen stå på er och få det undersökt! Lycka till !

2020-09-22
Teeseen
Teeseen
Bebis på 2 månader

Hur har det gått?
Kontaktade du BVC igen? Eller sök på er vanliga VC.
Annars kan du testa att ringa koagulationscentrum i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Man kan skriva egenremiss dit, men du bör absolut försöka utreda på närmare håll först såsom BVC eller VC.

2020-09-21
solskensmamman
solskensmamman

När jag själv var liten hade jag jättemycket blåmärken, fick det superlätt, kunde räcka med tryck/beröring ibland.. enligt läkaren berodde det på att jag åt alldeles för lite (var väldigt kräsen som barn) och hade näringsbrist, mina föräldrar fick kämpa hårt för att försöka få i mig mat.. fick gå på väldigt täta kontroller i flera år och det slutade så småningom när jag hade ”börjat äta” men tog sin tid..

Kan ju finnas väldigt många anledningar, men ville bara belysa en som inte är fullt så allvarlig, även om det såklart var kritiskt för mig då.. håller tummarna för att det går bra för er ❤️

2020-09-20
Elisabeth2020
Elisabeth2020
Bebis på 1 månader

Har inga egna erfarenheter men vill bara säga, stå på dig! Tyvärr måste man ibland kämpa för att få vården att lyssna, skamligt tycker jag! Jag hoppas verkligen att ni får all hjälp ni behöver och att det inte är något allvarligt! Styrkekramar!

2020-09-20
Edenofsweden
Edenofsweden
Bebis på 4 månader

Röda prickar? Petekier? Eller vad är det för typ av prickar?

Har ni blödningsbenägenhet i din släkt? Typ att du, din mamma eller äldre släktingar lätt får blåmärken eller har kraftiga blödningar tex vid mens.

Anledningen till att jag frågar är att jag undrar om det kan bero på någon blödarsjuka tex hemofili A eller B, som ärvs från mamma till pojke, men mammorna är inte drabbade lika hårt som pojkarna som får det.

Vår pojke hade jämt blåmärken och fick ha en mjuk hjälm när han lärde sig gå osv. Tillslut upptäckte de att han har blödarsjuka, en mild variant.
Så hade jag varit dej och ni har kraftiga blödningar/lätt att få blåmärken i din släkt, så hade jag krävt att få göra ett koagulationstest tidigare än vi fick.

MEN det vanligaste är att det inte är något mer än att "barn slår sig", så håll tummarna för att det inte är något värre än vanlig lek som ger mer märken än ni tror.

Lycka till med allt. SKriv gärna hur det går, om ni får göra tester.

2020-09-20
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...