App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När börja med smakportioner??

När började ni med smak portioner och vad gav ni för nått? Är det vid 6 månader de ska börja smaka??

2020-09-20
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 9 månader

Vi började försöka ge lite gröt i början av fyra månader men han var inte supersugen på det. Var mycket ammande på natten vilket var aningen störande ;)
Nu när han är fem månader så äter han däremot gröt till frukost, bröstmjölk till mellanmål på FM, barnmat till lunch, gröt eller fruktpuré till mellanmål på EM, barnmat till middag, gröt eller fruktpuré som kvällsmål och sen välling innan natten.
Hade inte mycket annat val än att det blev så eftersom jag fick problem med cysta på äggstocken som opererades så jag kunde inte fortsätta amma som vi kanske hade velat :)

2020-10-06
Fergie89
Fergie89
Bebis på 9 månader

Kan man låta en bebis under 6 mån slicka på jordnötssmör? Ok. Tack ska titta där.

2020-10-05
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 9 månader

Tycker det finns väldigt bra information här: https://bebisrecept.se/smakportioner-och-smaksensationer/

2020-10-05
Soplil
Soplil

Det har kommit ny forskning som säger att man ska ge dom gluten i små mängder från tidig ålder för att minska risken för gluten. Samma gäller exempelvis jordnötsallergi. Man ska givetvis inte ge jordnötter. Men jordnötssmör då.
På BVC får man bra små böcker med hur man gör purér osv. Och tips på maträtter när det är dags för det.

2020-09-20
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader

Gröt o välling till barn innehåller det gluten? Tänker om de verkligen ska utsättas för gluten så pass tidigt som 6 mån? Men samtidigt bör de väl ändå smaka på så mkt olika saker som möjligt så de vänjer sig med allt så de inte senare blir allergiska. Dock har vi glutenintolerans i släkten minst 3 nära personer har celiaki.

2020-09-20
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 9 månader

Kör ni allt i en mixer ?? Så det ska vara helt slätt när det är smakportioner vid 6 mån. Och när de smakar vid 4 mån ska det då vara så att man bara doppar fingret i nått o de smakar på det då. Tex banan det räcker inte att mosa med en gaffel?? Det blir bitar kvar men e mjukt? Ok så svenska rekommendationer är annorlunda än övriga världen? Vad kan det bero på att övriga ej vill börja ens med smaksensation innan 6 mån, allergi eller annan risk?

2020-09-20
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 9 månader

Enligt svenska riktlinjer kan man börja ge smaksensationer från 4 månaders ålder. Smaksensationer är väldigt små, typ slick på fingret. Smakportioner sedan från och med 6 månader. Dock är detta som sagt de svenska rekommendationerna, WHO rekommenderar helamning/ersättning fram till 6 månader.

2020-09-20
CEESE
CEESE

Vår tjej fick smaka knappt en tesked av bland annat morot, palsternacka, potatis, gröt, banan, välling, äpple osv. Allt i pure form. Och strax innan 4 månader. Hon är glad i allt hon fått så hon får en portion gröt om dagen nu och äta så mycket hon vill ha den mat jag gjort puré av

2020-09-20
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...