App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Oro för missed abortion

Jag var på tidigt ultraljud idag. Jag borde vara i v 7+3. Istället sa barnmorskan att fostret var för litet, och att det troligtvis rörde sig om ett MA (missed abortion). Jag har fått en ny ultraljudstid nästa vecka för att säkerställa. Om missfall då bekräftas , skulle remiss skickas till Kvinnokliniken för behandling. Någon som varit i samma sits? Hur lång tid tar det från det att remiss är skickad till dess att aborten genomförs? Jag har förlikat mig med tanken över att inte längre vara gravid, även om jag någonstans långt inne hoppas att det är fel. Hur går behandlingen till? Någon som har erfarenhet?

2020-09-18
Lidenskan
Lidenskan
Barn på 3 år och 2 månader

Beklagar om det är ett missfall för dig!
Jag hade ett MA i våras, så här var det för mig.
Hade bokat privat KUB i v14, tror det var 13+2, hade inte gjort något ultraljud innan i graviditeten.
På KUB fanns inga hjärtslag och fostret var i storlek som v9 så antingen varit död sen dess eller utvecklats långsamt pga nåt fel och dött strax innan UL.
Fick då remiss till Specialistmödravården i min hemstad. Först besök där för att konstatera missfall och planera behandling. Medicinsk abort med tabletter blev det. Då min livmoder var så stor så fick jag göra detta på sjukhusets gynavdelning. Tog vaginala tabletter(cytotek) tidig morgon hemma och tillbringade sedan förmiddagen på sjukhuset. Smärtan kom ganska direkt efter de första tabletterna. Fick mer cytotek och även morfin för smärtan. Gjorde ont men gick rätt fort, började blöda vid 08 och foster och moderkaka va är ute vid 10.30.
Blödde sen rätt sparsamt i nån vecka.
Det var en stor chock på KUBen men själva aborten var rätt otraumatisk för mig, ville bara bli av med det döda fostret. Aborten gjorde en vecka efter KUBen.
Blev gravid igen andra försöket efter mitt MA och har nu KUB igen nästa vecka sår nu livrädd att det kommer vara samma igen 😩

2020-09-21
LisaJ
LisaJ
Gravid i vecka 17

Hej! Jag har tyvärr varit i samma sits men utan att det blivit något alls, men att kroppen fortsatte. Jag fick tabletter som jag tog hemma, men det blev tyvärr så utdraget att jag fick göra en ”skrapning”. Om det är MA håller jag tummarna för att det går lättare för dig, mitt bästa tips är att prata med människor runt omkring dig om det och se till att kunna vara hemma i fall det blir långdraget. Det kommer gå bra

2020-09-21
S123
S123
Bebis på 7 månader

Jag förstår. Inte jättestor skillnad ändå då.. Men man får ju anta bm vet vad hon pratar om. Håller ändå tummarna för dig!

2020-09-18
CEESE
CEESE

Jag var i 6+5 enligt UL, och barnmorskan sa att även om det var tidigt, så borde hon sett mer än vad hon gjorde..

2020-09-18
Lidenskan
Lidenskan
Barn på 3 år och 2 månader

Har ingen erfarenhet. Men i vilken vecka var du enligt ultraljudet då, var det stor skillnad? Är du helt säker på när du hade ägglossning eller är beräkningen på sista mens? Isåfall kan det ju handla om att din cykel varit ovanligt lång så din ägglossning kom senare än vanligt.

2020-09-18
CEESE
CEESE
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...