App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förlossningsfotograf

Hej, jag driver ett företag inom fotografi och efter två barn här så inser jag hur mycket jag missat, för man är så inne i sin "bubbla" under förlossning - trots att jag knappt hunnit med lustgas. Därför har jag funderat på att börja fotografera förlossningar och tänkte kika intresset här, hur många hade tyckt det varit intressant? Att få fotografera någon timme innan födsel, under födsel och någon timme efteråt? Jag söker dessutom även en frivillig att ställa upp för portfolio - där man får fotografering samt alla bilderna gratis. Dock vet jag inte hur sjukhus ställer sig till detta inför rådande situation, men det är en kontakt man får ta med var sjukhus - som man nu tänkt föda på - eventuellt hemförlossning om man planerat det. Oavsett så tänkte jag kika intresse innan jag öppnar upp alternativ för det - hade ni bokat detta? Utgår ifrån Skåne/Halland.

2020-09-17
eisengarten
eisengarten
Barn på 1 år och 11 månader

Jag hade inte velat ha det. Kanske något för de mindre blyga men inget för mig. Dessutom så var min första förlossning en traumatisk, smärtsam upplevelse och jag hade inte velat se bilder från det. Däremot kan jag tänka mig att det kan finnas folk som vill, tror det var rätt populär förr att folk spelade in hela förloppet och visade till familjen (nej tack för mig haha^^).

2021-09-15
Amana
Amana
Gravid i vecka 38

Hej! Om detta fortfarande är aktuellt, så får du gärna skicka iväg ett mail till mig :) BF 23Okt, jag bor i Malmö. gabriela.olivera95@gmail.com

2021-09-14
Marshmallow17
Marshmallow17
Barn på 3 år och 10 månader

Tack för ditt svar! Väldigt intressant att höra hur man tänker, kan själv känna igen mig i det här gällande obekväm men samtidigt ändå inte - just eftersom jag under mina förlossningar varit så oerhört inne i min bubbla tillsammans men min sambo att man kanske efter en stund inte hade brytt sig om att där stod "en extra person i bakgrunden". Idag skulle jag misstänka att rådande situation inte tillämpar en extra person på förlossning, men eventuell hemförlossning (antar att det är ens egna val där), men med en förhoppning om i framtiden kanske.

2020-09-17
eisengarten
eisengarten

Jag är tveksamt positiv. Hade varit kul att ha riktigt bra och fina bilder från förlossningen. Men skulle känna mig oerhört obekväm med ytterligare en person i förlossningsrummet, särskilt när jag själv känner mig väldigt ofördelaktig gällande utseende och så pass utlämnad som man är när man blottar sig så vid en förlossning. På sjukhuset där jag har fött och kommer föda har det varit fotoförbud under de senaste åren. Dessutom har endast partnern (eller en anhörig eller en doula) varit tillåten på förlossningen. Alltså, den födande kvinnan plus en person till. Så jag är oerhört osäker på att det skulle vara tillåtet där jag vill föda. Nu under Corona skulle det vara omöjligt, det är ju med nöd o näppe man får ha en person med sig under själva förlossningen o den personen får absolut inte följa med på någon som helst undersökning före/efter förlossningen eller BB. Men tanken på fina bilder gillar jag skarpt.

2020-09-17
stagnell
stagnell
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...