App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni som föräldrar!

Hej! Jag och sambon ska få en liten pojke nu i mitten på november 😊😊 men nu sitter jag och funderar på ang om täcke eller en sk sovpåse på nätterna åt den lille i spjälsängen?. Tänkte säkerhet så inte bebis sparkar upp filten eller täcket i ansiktet under natten... Någon som har erfarenhet om detta? 🤔🤔🤔

2020-09-13
Wilda966
Wilda966
Gravid i vecka 33

Vi har pyjamas och en gallerfilt till våran tjej och det räcker väldigt bra än så länge. Jag köpte en sovpåse på Ikea men den har inte kommit till användning än, vi får se till vintern om den kanske behövs då 😊

2020-09-14
AnLi1992
AnLi1992
Bebis på 2 månader

Vi använde sovpåse till vårt första barn, då bodde vi i ett äldre hus som kunde upplevas som ganska svalt. Då var sovpåsen suveränt bra!
Men andra barnet blev det gallerfilt, då.hade vi flyttat in i ett nytt hus som nästan är för varmt, så då gick det inte att ha sovppåse längre.
Men sovpåse eller gallerfilt rekommenderas verkligen, beroende på innetemperatur och hur varm bebisen är av sig! Så slipper man oroa sig att de får täcke eller en tät filt över ansiktet.

2020-09-14
Evanima
Evanima

Planerar du att ha pyjamas eller kläder på så räcker det gott och väl med en tunn filt, om ni har vanlig rumstemperatur i sovrummet. Vår BVC sa åt oss att om vår dotter sover i långärmad pyjamas, så är ju det redan värme och mys i sig, och ett täcke eller tjockare sovpåse behövs inte då eftersom "Bebisar tycker om lagom"

2020-09-14
Elajni
Elajni
Bebis på 3 månader

Har inget till min dotter , hon sover i merino ull kläder. Hade en bomulls filt i början , dock en natt hörde jag ngt ljud ej skrik bara grymtande och såg till min fasa filten ligga över hennes ansikte!!!! Vågar inte ha nått! Och nu drar hon i alla tyger som finns så måste ha bodys ej tröjor när hon sover. Och deegglis endast under uppsikt/ på ngn sekund täcker hon ansiktet även med den. Sovpåse skulle hon inte gilla eftersom hon blir arg om nått är över benen o sparkar vilt o börjar gråta tills täcket e borta.

2020-09-13
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 4 månader

Vi köpte en sovpåse till vår 3,5-månaders för att han sparkar av sig täcket, han föddes i maj så han sov med gallerfilt som nyfödd och dem är inte farliga att få över ansiktet (massa hål i). Sovpåsen har dock blivit liggandes då han blir för varm i den. Skulle säga att det beror på barnet! Upplevde inte att vår kille sparkade och fäktade så mycket de två första månaderna.

2020-09-13
Linea9
Linea9
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...