App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Säga upp mig från jobb under föräldraledigheten

Hej! Jag kan inte återgå till mitt jobb efter föräldraledigheten och planerar att istället studera halvtid from januari och vara föräldraledig halvtid.. När bör jag säga upp mig? Jag har 3 månaders uppsägningstid. Och det är september nu så det jag tänker är att jag bör säga upp mig nu. (?) Men jag undrar om ngn har ngn invändning eller tankar/råd till mig om detta? Vet inte vem/vilka jag kan fråga! Tack på förhand :)

2020-09-07
Banan_anna
Banan_anna
Bebis på 13 månader

Lämna in en ansökan om tjänstledighet på grund av studier. Din arbetsgivare har ingen rätt att neka dig det så länge du lämnar in den i tillräckligt god tid. På de flesta arbeten är det 2 månader som gäller, men vissa avtal har 3 månader.

2020-10-23
elgaroZ
elgaroZ
Gravid i vecka 31

Och du kan alltid fråga ditt fack.
Alla som gillar att vi har avtalad semester, föräldraledighet och annat som facket har slagits för och fått igenom bör vara med i facket.
Där finns även experter som backar dej om något blir fel tex att arbetsgivaren gör fel.

2020-09-07
solskensmamman
solskensmamman

Absolut INTE säga upp dej nu!
Lämna istället in ansökan om ledighet och få den godkänd, du kan tex lämna in ansökan om att vara FL 100% och sen ändra den till 50% för studier + 50% FL eller lämnar du in redan nu att det är 50% studier och 50% FL.

Så länge du är ledig från jobbet så ska du ha jobbet kvar!!!
Det är en trygghet och säkerhet.
Det finns försäkringar som gäller.
Det är lättare att skaffa jobb om man har jobb, man kan även vara lite coolare under intervjuer mm istället för att säga "jag har ju inget jobb" så kan man säga "jag har ju ett fast 100% jobb att gå tillbaka till, men söker lite nystart i livet så om ni kan matcha det så vill jag hellre jobba här" så slipper man ha timanställning eller kortare vikariat, för de brukar kunna få fram heltid, fast jobb om man redan har ett sådant...

Så länge du pluggar 50% är din SGI skyddad.
Din arbetsgivare får inte neka ledighet för studier.

Så det finns inga vinster med att säga upp dej!!!

När det är 3 månader kvar på din ledighet (och/eller du har fått ett annat jobb) så lämnar du in uppsägningsansökan. Du måste INTE jobba under din uppsägningstid. Du kan alltså vara 100% ledig till tex 31/12 -2021 och lämna in ansökan om uppsägning 3 månader före det = du har din uppsägningstid siste september till siste december, fastän du inte är på jobbet alls...


Lycka till!

2020-09-07
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...