App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När blir magen bättre - mjölkproteinallergi?

Hej! Min bebis på två månader började för ca tre veckor sedan gallskrika som om jag lagt lava i flaskan efter att han ätit en liten stund. I början var det efter ca 50-60ml men har minskat successivt och detta händer ibland efter endast 10ml. Han har också i samband med detta blivit mycket mer gasig i magen och han har verkligen SÅ ont! Skriker helt otröstligt flera timmar om dagen så han blir helt röd i ansiktet! Han äter ersättning sedan han var ca 3 veckor, NAN sensitive. Vi använde MAM’s anti-kolik flaskor. När detta började har vi stegvis börjat med kolikmassage och pysventil, Sempers magdroppar, Minifom och bytt till dr Browns anti-kolik flaskor. Det har blivit lite bättre men inte bra. I samråd med BVC har han nu börjat få ersättning utan mjölkprotein, Althera, då de misstänker allergi. Vi började med denna igår kväll. Så - hur lång tid tog det innan ni såg förbättring för era små? Hjärtat går sönder när han är så ledsen och ha så ont. Innan detta åt han gärna och ofta, lite gasig ibland men aldrig på detta viset. Har ni andra tips på vad som funkat för er med bebisar med liknande besvär?

2020-09-02
friek
friek
Bebis på 3 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-10-22
Carrok88
Carrok88

Hej! De rekommenderar alla laktosfri mjölk på BVC. När min bebis hade kolik då sa de att det är bäst alternativ.
Förstör inte ditt barns framtid, det är inte allergi! Alla barn har kolik eftersom deras mage är inte utvecklat än.
Vi köpte Bifibaby, blev bra på en gång. Använde också Gripewater, som vi köpte i England. Nu har vi inga problem med mage och mitt barn dricker vanlig röd mjölk utan problem. Nu är 1. 4år.

2020-10-17
Emmy1984
Emmy1984
Bebis på 17 månader

Vårt barn är nu 16 mån. Från start hade han jätteont i magen och luftig och vi provade allt. Han skrek och skrek. När han var 3 v då konstaterade en läkare att det var komjölksallergi och eftersom jag ammade så övergick jag till mjölkfria produkter. Det tog sen 2 månader innan symtomen avtog. Man upptäckte detta då han skrek och dessutom hade blod i avföringen. Vi gjorde en hel fel utredningar och det bara förstärktes att det var komjölksallergi. För 2 mån sedan så testade vi lite mjölkprodukter för att se om det växt bort men det hade det inte. I 80% av fallen så växer det bort.
Håll ut! Och fortsätt med mjölkfritt!

2020-09-03
Melanna
Melanna
Barn på 1 år och 6 månader

Hej, precis så var det för min dotter. Hon åt från början NAN Sensitive och gallskrek flera timmar om dagen/natten och hade jätteont i magen. Vi testade precis allt du skrivit men ingenting blev bättre. När dottern var 2 månader fick vi prova Althera och det var räddaren i nöden!! Efter några dagar började vi märka skillnad men jag skulle säga att efter 2 veckor hade vi en helt ny tjej! Hennes magont försvann och hon blev äntligen lugn och skrek inte hysteriskt vilket var så himla skönt! Min bvc sa att det tar cirka 2 veckor innan all mjölkprotein barnet fått i sig tidigare, är ute ur kroppen. Mitt råd till dig är att testa ge Althera MINST 2 veckor. Min dotter är idag 10 månader och vid 8 månader började vi introducera mjölk igen och det var inga som helst problem. Idag dricker hon vanlig mjölk och är inte känslig mot mjölkprotein så även om ditt barn blir bättre med Althera nu så behöver det inte betyda att den kommer vara känslig mot mjölkprotein om några månader. Hoppas Althera kommer hjälpa er lika bra som för oss! Håller tummarna för er. //Kram

2020-09-02
Lunderika
Lunderika

Hej!
Vi fick problem med vår son 5 månader när han åt NAN sensetive, han blev stenhård i magen och fick sedan även utslag och det pågick i ca tre veckor. Vi bytte till NAN HA och något bättre men problemen ändå kvar så vi fick rådet att testa Pepticate. Den var svår att ge innan han accepterade den men efter ca 1,5 vecka så blev magen bättre, utslag försvann och han kunde bajsa själv.
Håll ut någon vecka även fast det är skittufft! Det verkar som att det tar liten stund för hela matsystemet att få ur det gamla å reparera sig.

2020-09-02
Pappa T
Pappa T
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...