App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid och slutkörd...

Gravid i v. 22, foglossning och ständigt trött. Har så svårt att anpassa mig efter de nya omständigheterna. Kämpar på och har svårt att säga nej till sånt jag gärna vill göra. Får ständigt dåligt samvete att jag inte orkar mer, att jag måste vila och inte kan hjälpa till. Började dessutom ett nytt jobb förra veckan och det dåliga samvete har bara ökat, dels att jag kommer som ny och snart ska gå hem på föräldraledighet och att jag nu inte orkar hela dagarna pga smärtan i ryggen. Känner mig helt slutkörd och rädd att jag inte ska orka bli en bra mamma när det väl är dags och är framförallt livrädd för en förlossningsdepression... Någon som känner igen sig?

2020-08-17
Längtartilldecember
Längtartilldecember
Gravid i vecka 32

Det låter förfärligt jobbigt för dig. Är det ett sånt jobb som valt att satsa på dig trots att du snart ska få barn så är det nog ett sånt jobb som tål att du går ner i tid eller liknande också.. Det är ju olika med jobb men också olika för alla gravida.
Jag har inte haft ont eller varit värst trött sedan de där första veckorna, men bestämde tidigt att jag VÄGRAR stressa och kom överens med chefen om att sluta redan i v 23 eller 24, och hjälpte till att hitta vikarie och lägga schema och sånt. Sedan har jag pusslat ihop lite deltidsstudier och annat och börjar ta ut lite föräldrapenning tidigt för att skydda mitt sgi. Vem tackar en för att man jobbar för hårt? Och i den här unika situationen? Min sambo har eget företag och 0 kr i inkomst och vi kommer få världens sämsta FP och hanka oss fram, men det struntar jag i. Har gjort mig av med onödiga vanor och utgifter. Och har käkat linsgryta hela veckan förr. Allt till bebisen har vi fått tag i gratis på Marketplace och Blocket.

Som sagt, det är olika för alla men man måste sätta gränserna själv, ta hand om sig själv, ingen annan kommer att göra det. Se över möjligheterna att ta dig ur, kan du bli sjukskriven? Kan du gå ner i tid? Kan du klara dig utan att jobba så mycket på nåt sätt? Man får också säga upp sig, även om det såklart är väldigt tokigt gjort på ett nytt jobb som du kanske gärna ville ha. Men ingenting är egentligen värt det att kämpa livet ur sig för, särskilt inte jobb. Hoppas det blir bättre för dig!

2020-08-18
Levira
Levira
nyfödd bebis

Grattis till graviditeten! Förstår att det är många tankar som snurrar runt och det kan vara jobbigt att vilja göra något men inte kunna pga att kroppen inte hänger med - visst är det en jättekonstig känsla? Antar att du är en högpresterande person och klart kan det vara svårt att låta sig vila. Jag tänkte så här - ingen kommer att tacka mig om jag pressar mig för hårt, det blir bara värre för mig själv. Dessutom är det inte ofta man är gravid i livet så att ta hand om sig själv är extra viktigt. Ta upp det med depressionen med din BM eller vc. Speciellt om du har haft psykiska besvär innan i livet.

2020-08-17
Alionken
Alionken

Det är en enorm omställning för både kropp och själ att bli gravid och det tär på kroppen minst sagt.
Du ska absolut inte ha dåligt samvete över att du måste vila och inte orkar i samma utsträckning som innan graviditeten, det är fullt normalt.
Jag tror inte heller att någon i din omgivning förväntar sig något annat av dig. Man är sin egen största kritiker, jag vet.
Oroa dig inte över jobbet. Jag gissar att de visste att du var gravid när du började nya jobbet, så då är de helt med på noterna ☺ Du har all rätt att ta lite paus på jobbet för att vila eller sträcka ut dig på någon soffa om möjligheten finns.
Jag tyckte det var så skönt att bara kunna få gå och lägga sig och vila när man ville och tiden fanns. Herregud vad jag sov 😂
Försök att njuta mellan krämpor och unna dig massor av gott och mys ned i soffan med gravidkudde. Så passa på att vila när du känner för det och kan! ☺
Och oroa dig inte för förlossningsdepression. Jag har haft panikångest och depression till och från sen jag var 13 år (idag 30). Jag var också orolig för detta men sen hon kom september förra året så har jag aldrig mått såhär bra (om något skittrött jämt men oförskämt bra i övrigt).
Det kommer gå jättebra och bry dig inte om andras eventuella åsikter 🌼

2020-08-17
Mikros
Mikros
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...