App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlössning nr 2

Hej Jag är gravid med mitt andra andra barn nu. Födde vaginalt första gången men förlossning var så hemskt. Blev en stor skada i undelivet (grad 3). Jag har förlossningsräddsla nu. Vill göra kejsarsnitt denna gången men läkare sa att allting ser bra ut och jag borde inte göra kejsarsnitt. Ville fråga om nån har haft nåt liknande situation. Vad hade ni gjort? Har hört att andra förlossningen går fortare

2020-08-11
MAMMA 07
MAMMA 07
Bebis på 1 månader

Födde mitt första barn med planerat kejsarsnitt pga förlossningsrädsla. För mig var det helt rätt val och min förlossning var perfekt. Längtar efter nästa barn! Är man rädd så är man och ingen kan tvinga dig att föda vaginalt mot din vilja. Jag sa till läkaren som beslutade om mitt snitt att min rädsla kommer motarbeta min kropp om jag föder vaginalt och en stor del av min graviditet blev förstörd av all ångest.

2020-08-13
Linea9
Linea9
Bebis på 4 månader

Jag har haft läkare besök så många gånger nu och de säger att det finns många risker när man föder med snitt. Många nackdelar än fördelar. Är jätte förvirrad nu. Är i vecka 37 men inget bestämt än om jag ska ha vanlig förlössning eller kejsarsnitt

2020-08-11
MAMMA 07
MAMMA 07
Bebis på 1 månader

Blir så arg när de inte tar ens farhågor på allvar. Allt kan se ”bra” ut på pappret men upplevelsen är någon helt annan. Ser att du redan är inne i vecka 37 med. Hade också en sekundär förlossningsrädsla. Hade en tuff första förlossning men fick ingen stor förlossningsskada som du, fick en grad 1. När jag var gravid igen tog jag upp redan på första besöket med BM att jag ville ha ett planerat snitt. Efter några besök på MVC så skrev de remiss för aurorasamtal dit jag fick komma i v.34. Fick inte igenom något snitt heller utan gjorde upp en förlossningsplan och blev igångsatt i v.40 för att inte behöva gå över tiden igen. Det blev en helt annan förlossning! Fick lov att lyssna på min egna kropp utan att det stressades på med att kolla CTG i tid och otid och värkarbetet fick lov att stanna av utan att det kopplades något värkstimulerande dropp och kroppen fick ta en pause i värkarbetet. Jag fick vara i det utan att någon stressade på något eller att jag kände att andra tog över. Var jag som födde barn, jag blev inte förlöst den här gången. Innan hade jag förställt mig att jag skulle slita PVK:er om någon kom med värkstimulerande dropp och vråla att jag ska ha snitt om det drog ut på tiden och om någon nämnde ordet sugklocka. Gick mycket fortare med andra barnet och fick inga skador som behövde sys. Tog ett varmt bad och andades lustgas som smärtlindring.
Ingen förlossning är den andra lik och det är inget som går att jämföra.
Ta upp det med din barnmorska, ”jag är fortfarande livrädd, hur kan jag få hjälp?!”. Tänk igenom hur du vill ha det, hur det kan bli annorlunda, vad är viktigt för dig. Skriv och läs igenom förlossningsplan tillsammans med barnmorska. Skriv ett eget förlossningsbrev tillsammans med din partner så den som ska vara med dig på förlossningen vet hur du vill ha det och kan föra din talan där och då. Lätt att gå in i sig själv och tappa fokus när man är i fullt förlossningsarbete. Hoppas verkligen att du blir lyssnad på och får en helt annan upplevelse den här gången!

2020-08-11
Sahra11
Sahra11
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...